Pucončani ob ŠD SU edini še neporaženi v 1. SNTL za moške

V derbiju četrtega kroga 1. SNTL za moške je Kema Murexin I doma premagala do zdaj neporaženi Maribor s 4:1. Novomeški obračun je prav tako s 4:1 pripadel ekipi ŠD SU, z izidom 4:1 pa sta se končali še dve tekmi. Mengeš I je bil boljši od Vesne IK, Inter Diskont I pa od Savinje I, medtem ko je v Velenju Tempo s 4:3 premagal Kajuh Slovan. V 1. SNTL za ženske je bilo v tretjem krogu najbolj napeto v Logatcu, kjer so s 4:3 slavile Cirkovce, Inter Diskont je doma s 4:1 premagal Letriko, Kajuh Slovan pa s 4:1 v gosteh Arrigoni.

V četrtem krogu, zadnjem pred krajšo prekinitvijo zaradi članskega turnirja WTT Contender v Novi Gorici ter dveh mladinskih, v Lignanu in Szombathelyu, je bil v ospredju dvoboj do tega kroga dveh neporaženih ekip, Keme Murrexina I in Maribora. Lanskoletni finalisti končnice državnega prvenstva so vpisali še četrto letošnjo zmago. Edini dvoboj, ki ni šel v njihovo korist, je bil med Luko Norčičem in Tomažem Roudijem, ki ga je s 3:0 dobil Mariborčan. Zato pa je odlično formo v domači ekipi prikazal Tomaž Pelcar z dvema posamičnima zmagama (proti Gregorju Komacu s 3:1 in proti Roudiju s 3:0), z Damjanom Zelkom pa sta slavila tudi v dvojicah, še pred tem je Matevža Črepnjaka s 3:1 ugnal Zelko.

Tudi aktualni državni prvak, ŠD SU, nadaljuje zmagoviti niz. Brata Jure in Uroš Slatinšek sta dobila uvodna dvoboja proti Denisu Pintarju in Janezu Jedlovčniku, nato sta bila uspešna še v dvojicah, mlajši Uroš pa je za četrto zmago ŠD SU-ja premagal Pinarja. V domači ekipi je do zmage prišel le Aljaž Šmaljcelj, ki je bil boljši od Jožka Omerzela.

Čeprav so na Ravnah domačini zmagali s 4:1, so se morali za novi dve točki pošteno potruditi. Spet je bil najboljši Mitja Horvat, ki je dobil oba posamična dvoboja in z Žigo Kristijanom Žigonom še igro dvojic. S 3:2 sta premagala Brina Vovka Petrovskega in Jako Golavška. Žigon je bil pred tem boljši tudi od Matica Čoparja. Edino zmago je za Savinjčane priigral Patrik Rosc, ki je premagal Darka Jamška.

Najbolj izenačeno je bilo v Velenju, do svoje druge zmage pa je prišel novinec Tempo. V gostujoči ekipi je obe svoji posamični tekmi dobil Andraž Novak, eno zmago je dodal še mladi Mihael Kocjančič, ki pa sta v dvojicah z 2:3, morala priznati premoč Mihi Kljajiču in Tadeju Vodušku. Oba sta dobila še po en posamični dvoboj, četrto zmago pa je prispeval Patrik Videc.

Dvoboj dveh ekip, ki sta bili do tega kroga še brez zmage, je pripadel Mengšanom. Najbolj zaslužen za njihov uspeh je bil Andraž Avbelj z dvema posamičnima zmagama, v sedmem dvoboju dneva je s 3:2 premagal Taja Lavriča, s Klemnom Jazbičem je bil uspešen še v dvojicah. Do ene zmage je prišel še Rok Trtnik, za Založane je s 3:2 proti Klemnu Jazbiču slavil Bojan Pavič.

Cirkovce do pomembne zmage v Logatcu

V 1. SNTL so bile na sporedu tekme tretjega kroga, do svoje prve zmage v sezoni, s katero ostajajo v igri za uvrstitev v končnico, pa so prišle Cirkovce. Na gostovanju v Logatcu so do zmage prišle šele v sedmem dvoboju, v katerem je Katja Kranjc ugnala Terezo Kavčič. V domači ekipi je blestela Nina Zupančič, ki je ob zmagah v posamičnih dvobojih s Katjo Okorn slavila tudi v igri dvojic, toda Cirkovce so imele v rokah več železij, kajti ob dveh zmagah Katje Kranc sta po enkrat slavili še Tia Rudolf in Ina Ungar.

Vodilni Kajuh Slovan je tudi v Izoli upravičil vlogo favorita. Izkušena Jana Ludvik je s 3:0, tretji niz se je končal z izidom 18:16, ugnala mlado Enyo Moltara, zato pa sta Lara Opeka z dvema zmagama ter Tjaša Novak z eno, obe sta slavili tudi v dvojicah, Kodeljevčankam priborila še tretjo zmago v sezoni.

Brez osvojenih točk je tudi po tem krogu ostala Letrika, ki pa ima tekmo manj. Tokrat so bile boljše od nje Ravenčanke, za katere so po enkrat zmagale Lea Kadiš, Polona Horvat in Nuša Kadič, boljše pa so bile tudi v dvojicah, kjer sta Saro Tokić in Tino Mozetič premagali Nuša Kadiš in Polona Horvat. V svoji edini posamični tekmi je bila Sara Tokić boljša od Nuše Kadiš.

Izidi 4. kroga v 1. SNTL za moške

Izidi 3. kroga v 1. SNTL za ženske

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh