Prvi TOP-8 za mlajše kadetinje in kadete Neži Gazvodi in Aleksu Korenu

NTK Preserje je v soboto priredil prvi letošnji TOP-8 za mlajše kadetinje in kadete. V prvi skupini sta se prvega mesta veselila Neža Gazvoda (ŠD SU) in Aleks Koren (Cirkovce). Drugo mesto sta osvojila Sara Erhatič (Cirkovce) in Aleksander Miščević (Letrika), tretje pa Neža Horvat (Inter Diskont) in Luka Čačić Blažek (Arrigoni).

Pred dobrim mesecem dni sta na Rakeku do naslova državnih prvakov v kategoriji mlajših kadetinj in kadetov prišla Sara Erhatič in njen klubski soigralec, Aleks Koren, ki je v soboto tudi v Preserju potrdil, da je trenutno najboljši slovenski mlajši kadet. Blizu ponovitve uspeha je bila pri mlajših kadetinja tudi Sara Erhatič, ki pa je naletela na pretrd oreh v drugem krogu, ko jo je v drugem krogu premagala Neža Gazvoda. Igralka ŠD SU-ja je prvi letošnji TOP-8 dobila brez poraza, največ težav pa je imela v dvoboju z Nežo Horvat, ki je na koncu osvojila tretje mesto. Premagala jo je s 3:2.

Drugouvrščena Sara Erhatič je izgubila le dvoboj z Nežo Gazvodo, s petimi zmagami je bila tretja Neža Horvat, s tremi pa je bila četrta Neja Gazvoda (ŠD SU). Prav tako je trikrat zmagala petouvrščena Petra Pia Fornazarič (Letrika), do dveh zmag sta prišli domačinka Viktorija Letnar (Preserje), ki je bila šesta in Laura Rahotin Pavič (Vesna) na sedmem mestu, brez zmage pa je ostala Aleksandra Livnjak (Logatec) na osmem mestu.

Prav tako je z le tremi izgubljenimi nizi in sedmimi zmagami pri mlajših kadetih slavil Aleks Koren, ki je imel največja konkurenta v Aleksandru Miščeviću in Luki Čačiću Blažku, ki sta na drugem oziroma tretjem mestu zmagala po petkrat. Do štirih zmag je na četrtem mestu prišel Mitja Erzetič (Letrika), petouvrščeni Urban Janc (Ljubno) je zmagal trikrat, tako kot tudi Aleks Koželj (Savinja) mesto za njim. Filip Miščević (Letrika) je na sedmem mestu prišel do ene zmage, brez nje je na osmem mestu ostal Aljaž Brezovnik (Savinja).

V drugi skupini najboljša Maruša Arnež in Žan Vidmar

V drugi skupini je najboljšo dnevno formo pokazala Maruša Arnež (B2), ki je dobila vseh sedem dvobojev. Drugo mesto je s šestimi zmagami osvojila Lara Žnidaršič (Logatec), s petimi pa je bila tretja Tjaša Večko (Inter Diskont). Na četrtem mestu je turnir s štirimi zmagami končala Barbara Jedlovčnik (Krka), peta je bila z dvema zmagama Vita Ekart (Maribor – ZM), kolikor jih je na šestem mestu imela tudi Kaja Drljača (B2). Brez zmage je bila sedma Meta Ivančič (Arrigoni), medtem ko je Klara Rahotin Pavič (Vesna) dvakrat zmagala in dvakrat izgubila, vendar je nato zaradi poškodbe končala s turnirjem in bila osma.

Brez poraza se je v drugi skupini pri mlajših kadetih prvega mesta veselil tudi Žan Vidmar (Krka), s po štirimi zmagami pa so se od drugega do petega mesta zvrstili Lovro Ažman (Kajuh Slovan), Lovro Križnič (Mengeš), Anej Guštin (Tempo) in Tijan Malić (Logatec). Bine Žličar (Savinja) je na šestem mestu zmagal trikrat, dvakrat je dvoboj dobil Urban Zavasnik (Savinja) na sedmem mestu, brez zmage pa je ostal Tiber Turnšek Kovač (Savinja).

V tretji skupini prvi mesti za Sofijo Žužek in Maya Bočka

Sofija Žužek (Arrigoni) je v tretji skupini pri mlajših kadetinjah dobila šest dvobojev, kar je bilo dovolj za prvo mesto. Napeto je bilo v boju za drugo mesto, ki je na koncu s petimi zmagami pripadlo Pii Kundih (Cirkovce), kolikor jih je na tretjem mestu imela tudi Ula Radojević (Gorica) in Pia Stojaković (Logatec), ki je bila četrta. S štirimi zmagami se je na petem mestu lahko pohvalila Metka Marcen (Logatec), šesta Anika Markič (Letrika) je zmagala dvakrat, enkrat je zmagala Luša Obranovič Kovšca (Rakek), ki je bila sedma, medtem ko Dunja Žužek (Arrigoni) ni prišla do zmage.

Napeti in izenačeni dvoboji so bili tudi v tretji skupini mlajših kadetov, največ razlogov za dobro voljo pa je imel s šestimi zmagami May Bočko (B2), ki je osvojil prvo mesto. Po eno zmago manj sta imela drugouvrščeni Timo Urbas (Rakek) in tretjeuvrščeni Amadej Rašetič (Krka). Žiga Štifter (Mengeš), ki je bil četrti, je zmagal štirikrat, tako kot tudi Urban Ekar (B2) na petem mestu. Z dvema zmagama je bil Tai Bač (Inter Diskont) šesti, sedmi Maks Maček (Šentjošt) je dobil en dvoboj, tako kot tudi Beno Majhenič (Mengeš) na osmem mestu.

Prvi TOP za mlajše kadetinje

Prvi TOP za mlajše kadete

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh