Prvi odprti turnir za mladinke in mladince v Ljubljani

V organizaciji NTK Vesna bo v dvorani za badminton na Dolgem mestu v Ljubljani v nedeljo, 17. oktobra, potekal prvi letošnji odprti turnir za mladinke in mladince. Pravico nastopa imajo igralke in igralci rojeni leta 2003 in mlajši, rojeni do vključno leta 2011. V odsotnosti obeh najboljših na slovenski mladinski lestvici, Sare Tokić in Aljaža Godca, je pri mladinkah prijavljeno 34 igralk, pri mladincih pa 87 igralcev.

Tokićeva do zmage na evropskem TOP10

Namesto v Ljubljani Sara Tokić, ki je na zadnji svetovni lestvici ITTF na 17. mestu v kategoriji do 15 let, kar je ena najboljših slovenskih uvrstitev do zdaj, prav v teh dneh nastopa na kadetskem evropskem TOP10 v francoskem Toursu. V petek, v prvem tekmovalnem dnevu, je Tokićeva odigrala tri tekme. Po porazih proti Romunki Bianci Mei Rosu z 0:4 (-7, -8,-8, -3) in Slovakinji Dominiki Wiltsckovi z 2:4 (-6, -6, 9, -7, 7, -6), je v tretjem krogu s 4:0 (9, 11,6, 0)) premagala Eniso Sadiković iz Luksemburga.

Prva nosilca Nuša Kadiš in Žiga Kristijan Žigon

V odsotnosti Tokićeve sta med 34 prijavljenimi igralkami prvi nosilki prvega odprtega turnirja igralki ravenskega Inter Diskonta, Nuša Kadiš in Polona Horvat, iz prve deseterice pa bo manjkala le še Manca Paljk iz Arrigonija.

Aktualni mladinski državni prvak Aljaž Godec, sicer član Inter Diskonta, ima obveznosti v svojem nemškem klubu, SV Grünwettersbachu, tako da bo v njegovi odsotnosti prvi nosilec njegov soigralec iz Inter Diskonta, Žiga Kristijan Žigon. Iz najboljše deseterice slovenske mladinske lestvice bo v Ljubljani manjkal le še Mitja Omerzel (ŠD SU), ki je na tej lestvici na tretjem mestu. Med prvimi šestimi nosilci ljubljanskega turnirja bodo še Brin Vovk Petrovski (Savinja), Nino Šegula (Kema), Dejan Jovanović (Savinja), Mihael Kocjančič (Kajuh Slovan) in Miha Podobnik (Logatec).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh