Prvi nosilec premočan za Jorgića

Četrtfinalist olimpijskega turnirja v Tokiu, Darko Jorgić, je na evropskem TOP 16 v Solunu v četrtfinalu izgubil proti prvemu nosilcu, Švedu Mattiasu Falcku z 1:4 (-8, -5, 5, -10, -5). V prvem krogu je najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici s 4:1 (2, 3, 6, -8, 9) premagal Hrvata Andreja Gaćino.

V prvem krogu je izkušeni Gaćina v prvih treh nizih, zbral le 11 točk, v četrtem pa je Jorgić po novem vodstvu s tremi točkami morda že pomislil, da je tekma odločena. Toda 35-letni Hrvat se ni predal in v končnici niz tudi dobil. Tudi v četrtem nizu je bil Hrastničan v prednosti, toda po izenačenju na deveti točki je vendarle izkoristil prvo zaključno žogo.

Lanskoletni finalist TOP 16 v Švici, ko je v finalu moral priznati premoč Nemca Tima Bolla, je v četrtfinalu naletel na Falcka, v odsotnosti Dimitrija Ovtcharova tudi prvega nosilca turnirja. Šveda je v prvem krogu s 4:0 (7, 15, 12, 10) premagal Yanga Wanga iz Slovaške. Trenutno deveti igralec svetovne lestvice je proti 23-letnemu Slovencu z izjemo tretjega niza ves čas nadzoroval potek igre in zasluženo prišel do zmage.

»Že pred turnirjem sem vedel, da forma še ni prava, vendar mislim, da to ni največji razlog poraza. Falck mi že od prej ne odgovarja, tako da mi žreb ni bil ravno naklonjen. Žal sem slabo odigral prve žogice še posebej s forhend strani, ves čas pa sem bil preveč pasiven. Ko igraš s tako kakovostnimi igralci, moraš ves čas napadati in več tvegati, tega pa mi je danes manjkalo,« je svoj poraz komentiral Jorgić, ki bo že prihodnji teden igral na WTT Star Contenderju v Dohi.

V Dohi že v ponedeljek kvalifikacije

Medtem ko je Jorgić že uvrščen v glavni žreb, bosta Deni Kožul in Peter Hribar že v ponedeljek igrala v kvalifikacijah. Hribar se bo v prvem krogu pomeril z Japoncem Yutom Muramatsujem, Kožul pa na svojega nasprotnika v drugem krogu še čaka. V kvalifikacijah bosta v Dohi igrali tudi Ana Tofant, ki je prav tako neposredno uvrščena v drugi krog in Katarina Stražar, ki bo v prvem krogu igrala z domačinko Maryam Ali.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh