Prvi mesti za Indijko in Romunko, Slovenki do osmine finala

Tudi zadnji dan namiznoteniškega turnirja WTT Youth Contender I Feel Otočec je minil v znamenju Indijk in Romunk. V kategoriji U-15, v kateri sta Enya Moltara in Sara Tokić tekmovanje končali v osmini finala, je bila najboljša Indijka Saini Suhana, v kategoriji U-19 pa Romunka Elena Zaharia. Organizator turnirja, NTK Krka, je spet dobil veliko pohval.

V prvem krogu glavnega turnirja v kategoriji U-15 je Sara Tokić naletela na Rusinjo Zlato Terehovo, ki je na razliko dobila uvodna niza, vendar se nečakinja, dolga leta najboljšega slovenskega igralca, Bojana Tokića, ni predala. Z borbeno in zbrano igro je na koncu slavila s 3:2 (-9, -9, 7, 10, 10). Nekaj manj težav je z uvrstitvijo v drugi krog imela Enya Moltara, ki je bila s 3:0 (7, 12, 12) boljša od Slovakinje Nine Darovcove. Vendar ji žreb ni bil naklonjen, kajti v osmini finala je naletela na poznejšo zmagovalko, Suhano, ki jo je premagala s3:0 (6, 8, 3). Tudi za Tokićevo je slovo od turnirja sledilo v osmini finala, ko jo je s 3:1 (8, 2, -11, 9) premagala Ukrajinka Veronika Matjunina, ki se je na koncu morala zadovoljiti s tretjim mestom. Delila si ga je z Nemko Mio Griesel, v finalu pa je Suhana s 3:2 premagala Romunko Bianco Mei Rosu.

Glavni turnir v kategoriji U-19 je minil brez slovenskih predstavnic. Najboljši namizni tenis je pokazala Elena Zaharia, ki je brez izgubljenega niza v finalu premagala Rusinjo Alino Zavarikino. Tretje mesto sta si delili Indijki Ghorpade Yashaswini in Chitale Diya Parag.

O turnirju, ki se je že kar udomačil na Otočcu, končnih analiz ne gre pripravljati čez noč, vsekakor pa je pokazal, da se na vseh celinah namiznemu tenisu nacionalne krovne organizacije dobro posvečajo, saj so mladi prikazali dober namizni tenis.

Kaj reči o organizaciji zahtevnega turnirja? Tako kot jih je NTK Krka Novo mesto izpeljala do tega turnirja, ji je uspelo speljati tudi letošnjega in znova je požela veliko hvale. V klubu dodajajo, da brez glavnega sponzorja, Slovenske turistične organizacije, ne bi šlo. In kar je še posebej pomembno, mladi so si v lepem vremenu lahko ogledali okolico dvorane, grad Otočec, Novo mesto in nekatere okoliške kraje. Splošna ocena: Dolenjska je lepa, ljudje gostoljubni, na Otočec še pridemo.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh