Prvi igralec sveta še premočan za Jorgića

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, je v četrtfinalu turnirja WTT Champions, ki se igra v Macau, moral priznati premoč Kitajcu Fan Zhendongu. Prvi igralec sveta je zmagal s 3:0 (5, 5, 10). Že prihodnji teden, v četrtek, Jorgića čaka še finalni turnir pokala WTT v Xinxiangu, na katerem bo nastopilo le 16 najboljših igralcev sveta.

Po dveh zmagah s 3:2, v prvem krogu proti Portugalcu Marcosu Freitasu in v osmini finala proti Nemcu Patricku Franziski, se je 24-letni Hrastničan v četrtfinalu pomeril s Fan Zhendongom. V prvih dveh nizih je bil do pete točke izenačen s Kitajcem, ki mu nato ni več prepustil točke, v izenačenem tretjem pa je bila tudi sreča nekoliko na strani trenutno prvega igralca sveta, saj je imel kar štiri ‘pardone’.

»Nimam si česa očitati. Izgubil sem proti prvemu igralcu sveta, pokazal sem dobro formo, boril sem se od začetka do konca, vendar to n bilo dovolj. Fan Zhendong je pokazal, zakaj je prvi igralec sveta, čez celotni dvoboj ni delal lahkih napak, sam sem jih, pa tudi v ključnih trenutkih bi verjetno moral odigrati drugače. Bil sem preveč pasiven, tako da sem mu omogočil napade, v tretjem pa je bila sreča res na njegovi strani. Če ne bi imel štirih ‘pardonov’, bi se niz morda razpletel drugače,« je obračun s Kitajcem komentiral Jorgić, ki je z mislimi že na naslednjem turnirju.

»Z igrami v Macau sem bil zadovoljen, kar je dobra napoved za veliki finale WTT, na katerem bo igralo le 16 najboljših na svetu. Iskreno upam, da bom tudi na njem prikazal dobre igre, če bom imel še malo sreče pri žrebu, lahko naredim še kakšen korak naprej,« je pred odhodom v Xinxiang še dejal trenutno osmi igralec sveta.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh