Prvi članski TOP-8 Sari Tokić in Tomažu Pelcarju

NTK Sobota je v soboto v Murski Soboti organiziral prvi letošnji članski TOP-8 turnir. V obeh konkurencah je bila udeležba okrnjena, v najboljši dnevni formi pa sta bila Sara Tokić (Letrika) in Tomaž Pelcar (Kema). Drugo mesto je v ženski konkurenci pripadlo Lari Opeka (Kajuh Slovan), tretja pa je bila njena klubska soigralka Tjaša Novak, medtem ko je bil pri moških drugi Erik Paulin (Arrigoni), tretji pa Damjan Zelko (Kema).

Prva članskega TOP-8 se zaradi klubskih obveznosti niso mogli udeležiti Darko Jorgić, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Ana Tofant, Lea Paulin, Katarina Stražar in Aleksandra Vovk, medtem ko je Deni Kožul na svetovnem prvenstvu v Houstonu spet obnovil poškodbo. V prvi moški kakovostni skupini sta svoj nastop odpovedala tudi najboljša igralca v 1. SNTL, Uroš Slatinšek (ŠD SU) in Mitja Horvat (Fužinar Inter Diskont).

Tokićeva do prvega mesta brez poraza

O prvem mestu na ženskem TOP-8 turnirju je v prvi kakovostni skupini odločal zadnji krog, v katerem sta se pomerili do tedaj neporaženi Lara Opeka in Sara Tokić. Pet leta mlajša Tokićeva je do dvoboja z dvajsetletno Opeko izgubila le dva niza, oba proti Enyi Moltari, ki je bila na koncu četrta, tri več je svojim nasprotnicam prepustila igralka Kajuh Slovana. V napetem in enakovrednem dvoboju se je s 3:1 (-8, 8, 9, 9) zmage veselila nečakinja Bojana Tokića, ki je samo še enkrat več opozorila na svoj talent. Prvo mesto je tako pripadlo Tokićevi, drugo Opeki, tretja je bila s petimi zmagami Tjaša Novak, četrta pa še ena članica Kajuh Slovana, Enya Moltara, ki je zmagala štirikrat. Peto in šesto mesto je pripadlo igralkama Fužinar Inter Diskonta, Poloni Horvat in Nuši Kadiš, ki sta zmagali po dvakrat, po eno zmago pa sta zabeležili sedmouvrščena Kaja Okorn (Logatec) in Nuša Bolte.

Trojica turnir končala s šestimi zmagami

Še bolj napeto je bilo v boju za prvo mesto v prvi kakovostni skupini na moškem TOP-8 turnirju. S šestimi zmagami so turnir končali Tomaž Pelcar, Erik Paulin in Damjan Zelko. Na koncu je imel največ razlogov za dobro voljo Pelcar, ki je s 3:1 v prvem krogu v klubskem obračunu premagal Zelka, v zadnjem krogu pa je z 2:3 izgubil proti Paulin. S to zmago je Izolčan na drugem mestu prehitel Zelka, ki je njun medsebojni dvoboj dobil s 3:2. Četrto mesto je s štirimi zmagami pripadlo Andražu Novaku (Kajuh Slovan), peti je bil s tremi zmagami Matevž Črepnjak (Maribor), šesti z dvema Andraž Avbelj (Mengeš), sedmi z eno Žiga Kristjan Žigon (Fužinar Inter Diskont), osmi pa Filip Kolle (Vesna), ki je turnir končal brez zmage.

Blažka Harkai in Brin Vovk Petrovski najboljša v drugi kakovostni skupini

Odlično dnevno formo je v ženski drugi kakovostni skupini prikazala Blažka Harkai (Kema), ki je zmagala v vseh sedmih dvobojih, izgubila pa je le tri nize. Takoj za njo se je s šestimi zmagami uvrstila Lea Kadiš (Fužinar Inter Diskont), tretja pa s petimi Lana Slatinšek (ŠD SU). Tri igralke so turnir končale s tremi zmagami, Nika Pandev (Fužinar Inter Diskont), ki je bila četrta, petouvrščena Anina Selak (Vesna) in Ema Crnkovič (Kema), ki je bila šesta. Sedmouvrščena Katarina Lešnjak (Vesna) je zmagala enkrat, brez zmage pa je ostala Zala Kontelj (Vesna).

Še bolj izenačeno je bil v drugi moški kakovostni skupini, saj je Brin Vovk Petrovski (Savinja) do prvega mesta prišel s petimi zmagami, kolikor jih je imel drugi drugouvrščeni Jožko Omerzel (ŠD SU), kar trije pa so imeli po štiri zmage. S tretjim mestom je bil najbolj zadovoljen Darko Jamšek (Fužinar Inter Diskont), četrti je bil na koncu Miha Podobnik (Logatec) in peti Rok Trtnik (Mengeš). Čeprav sta Luka Breznik (Fužinar Inter Diskont) in Boštjan Kaser (Muta) zmagala po trikrat, sta turnir končala šele na šestem oziroma sedmem mestu, brez zmage pa je ostal Dejan Jovanović (Savinja).

Mihael Kocjančič najboljši v tretji kakovostni skupini

V tretji kakovostni skupini se je s šestimi zmagami veseli Mihael Kocjančič (Kajuh Slovan), do petih zmag pa sta prišla Denis Pintar, ki igra v tujini in Aljaž Šmajcelj (Krka), ki sta bila drugi oziroma tretji. Tudi četrtouvrščeni Žiga Urbanc (Rakek) in Matic Čopar (Savinja), ki je bil peti, sta zmagala po štirikrat. Do dveh zmag je na turnirju prišel Nino Šegula (Kema), kar mu je prineslo šesto mesto, sedmouvrščeni Domen Hohnjec (Savinja) je zmagal enkrat, medtem ko je Jan Lipič (Kema) turnir končal brez zmage.

  1. TOP za članice
  2. TOP za člane
Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh