Priprave v Planici odlična popotnica za novo sezono

Igralci Športnega društva SU Novo mesto so si po naporni minuli sezoni, v kateri so s člansko ekipo osvojili naslov državnih podprvakov, zelo uspešni pa so bili tudi v mlajših kategorijah, najprej privoščili zaslužen oddih. V začetku avgusta pa so se, zavedajoč se, da je nova sezona pred vrati, vse selekcije znova zbrale in odpravile na tradicionalne priprave v Planico.

Kot pravi Uroš Slatinšek, trener in lani najboljši igralec 1. SNTL za moške, so bile letošnje priprave ene najboljših priprav v njegovi dolgoletni in razgibani športni karieri. »Čeprav je bilo vreme slabo in nismo uspeli oddelati polnega načrta kondicijske vadbe na prostem, pa smo v dvorani dobro trenirali. Letos smo tudi izjemno dobro poskrbeli za druženje in menim, da je bila prav zaradi tega tudi energija na treningih tista ta prava.«

Po vrnitvi iz Planice se priprave nadaljujejo v domači dvorani v Športnem centru Livada, konec meseca pa najboljši SU-jevci načrtujejo še odhod v Dugo Reso, kjer bodo trenirali s tamkajšnjim klubom in reprezentanco Kanade. Uradno se nova tekmovalna sezona za namiznoteniške igralce in igralke začne septembra. Ker pa koledar NTZS še ni uradno potrjen, še ni znano, katera tekma bo prva na razporedu.

Ne le klubske, tudi reprezentančne priprave

V Preboldu pa so se včeraj začele poletne reprezentančne priprave tudi za mlajše kategorije. Tokrat se jih od SU-jevcev poleg Lane Slatinšek in Neže Gazvoda (kadetinje), ki sta že stalni udeleženki teh priprav, prvič udeležuje tudi Karin Slatinšek (mlajše kadetinje). Mladi upi bodo v Preboldu pod vodstvom v. d. selektorja Jake Golavška trenirali do nedelje. Dodajmo, da Lano in Nežo še pred koncem poletja čakajo mednarodni turnirji v Varaždinu in na Otočcu.

Napisala: Sabina Gosenca

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh