Prihodnjo sredo na Brdu pri Kranju s slovenskimi olimpijci

Le še slaba dva meseca nas ločita od zgodovinskega prvega nastopa slovenske moške namiznoteniške reprezentance na olimpijskih igrah v Tokiu. Pred odhodom na Japonsko jo čaka še evropsko prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bo od 22. do 27. junija v Varšavi. Izbranci Andreje Ojsteršek Urh bodo o svojih pričakovanjih spregovorili na novinarski konferenci, ki bo prihodnjo sredo, 9. junija, v Kongresnem centru Brdo. Ob 12. uri se jim bodo pridružile tudi članice slovenske ženske reprezentance.

Nastop moške namiznoteniške reprezentance v ekipni konkurenci na olimpijskih igrah v Tokiu predstavlja mejnik slovenskega namiznega tenisa in športa v Sloveniji. Trenutno se vsi štirje olimpijci – Darko Jorgić,  Bojan Tokić, Deni Kožul in Peter Hribar – pripravljajo v Saarbrücknu, kjer vadijo v tamkajšnjem namiznoteniškem centru. Pred odhodom domov bo najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, Jorgić, v nedeljo, ob 10.45, s svojim Saarbrücknom proti aktualnemu evropskemu klubskemu prvaku, Borussii Düsseldorf branil naslov nemškega državnega prvaka.

Na Brdu pa bodo v sredo o svojih ciljih na evropskem prvenstvu v Varšavi spregovorile tudi članici ženske reprezentance – Katarina Stražar in Lara Opeka ter selektorica Vesna Ojsteršek. Zaradi klubskih obveznosti bo manjkala Ana Tofant.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh