Presenetil Vovk Petrovski, Kadiševa po pričakovanjih

Na prvem odprtem turnirju za mladince in mladinke, ki je potekal v nedeljo v športnem centru na Dolgem mestu v Ljubljani v vzorni organizaciji NTK Vesna, je presenetil Brin Vovk Petrovski (Savinja), ki je v finalu s 3:2 (-2, -10, 9, 8, 9) ugnal Mihaela Kocjančiča (Kajuh Slovan). V odsotnosti Sare Tokić je Nuša Kadiš (Inter Diskont) upravičila vlogo prve favoritinje, ko je bila v finalu s 3:1 (7, -8, 3, 6) boljša od Enye Moltara (Kajuh Slovan).

Po nedavni spremembi pravil so na turnirju lahko nastopili igralke in igralci, rojeni v letu 2003 ali mlajši. Tako je med 81 mladinci, od najboljših sta manjkala le aktualni mladinski državni prvak Aljaž Godec in tretji z mladinske kakovostne lestvice, Mitja Omerzel, za eno od poslastic turnirja poskrbel dvoboj med aktualnim slovenskim kadetskim državnim prvakom, Miho Podobnikom (Logatec) in prvim nosilcem, Žigo Kristijanom Žigonom (Inter Diskont). V napetem in tudi kakovostnem dvoboju se je zmage veselil tri leta mlajši Podobnik, ki je lanskoletnega mladinskega državnega prvaka, letos ga je v finalu premagal klubski soigralec Godec, premagal s 3:2 (9, -7, 5, -6, 9).

Vendar si Podobnik, sicer šesti postavljeni nosilec turnirja, s to zmago ni zagotovil finalnega nastopa, kajti v polfinalu ga je s 3:1 (6, 6, -3, 8) premagal specialist za obrambo, peto postavljeni nosilec, Mihael Kocjančič, ki je bil v četrtfinalu prava tako s 3:1 (6, -7, 8, 7) boljši od Dejana Jovanovića, četrto postavljenega nosilca. V drugem polfinalu sta se pomerila Brin Vovk Petrovski, ki je bil drugo postavljeni nosilec turnirja in Nino Šegula (Kema), tretje postavljeni nosilec. S 3:1 (5, 3, -9, 5) je bil boljši Vovk Petrovski, ki je pred tem v klubskem obračunu s 3:0 (2, 9, 12) premagal Matica Čoparja.

Tudi finalna tekma med Vovk Petrovskim in Mihaelom Kocjančičem, oba v letošnji sezoni igrata tudi za svoji članski ekipi v 1. SNTL, je bila prava poslastica. Kocjančič, ki je v prvih dveh krogih prve članske lige zabeležil štiri zmage in le en poraz, je proti dve leti mlajšemu tekmecu povedel z 2:0 v nizih, toda v napetem tretjem nizu je v končnici slavil 15-letni Vovk Petrovski. To je bila le napoved popolnega preobrata, kajti tudi v četrtem in petem nizu je bil boljši igralec Savinje, ki je v 1. SNTL v treh posamičnih tekmah za zdaj zmagal dvakrat.

»Za Brina je bil to prvi posamični turnir na državni ravni. Še večjo težo temu dosežku daje podatek, da je Brin turnir osvojil med tri leta starejšimi tekmeci, čemur v moški mladinski konkurenci v Sloveniji že vrsto let nismo bili priča. Nazadnje je takšen dosežek pred devetimi leti uspel takrat 14-letnemu Darku Jorgiću. Še en dokaz, da se tudi v zdajšnjih generacijah najdejo posebni talenti,« so po njegovi zmagi zapisali na spletni strani NTK Savinja.

 

Moltara v četrtfinalu boljša od Horvatove

Sara Tokić, sicer prvouvrščena na mladinski lestvici, je konec minulega tedna uspešno nastopila na svojem prvem evropskem kadetskem TOP 10 turnirju v francoskem Angersu. Zabeležila je tri zmage v desetih dvobojih, ena od treh zmag pa je bila proti poznejši zmagovalki, Rusinji Anastaziji Ivanovi. Številka ena prvega letošnjega odprtega prvenstva za mladinke je tako bila Ravenčanka Nuša Kadiš, ki do finalne tekme ni imela večjih težav. V konkurenci 33 igralk je v osmini finala premagala Ano Gergek (Kema), v četrtfinalu še eno igralko Keme, Blažko Harkai, v polfinalu pa je bila boljša še od Eve Cerkvenič (Letrika). Vse je premagala brez izgubljenega niza.

Če bi šlo vse po napovedih, bi se Kadiševa v finalu morala srečati s klubsko soigralko Polono Horvat, drugo nosilko turnirja, vendar je v četrtfinalu naletela na Enyo Moltara, ki je zmagala s 3:1 (-11, 5, 7, 8). Moltara je dobro dnevno formo unovčila tudi v polfinalu proti Kim Kastelic (Krka), tudi ta dvoboj je dobila s 3:1 (-7, 10, 5, 4), v finalu pa je vendarle morala priznati premoč bolj izkušene Kadiševe.

Prvi odprti turnir za mladinke je pripadel Nuši Kadiš, druga je bila Enya Moltara, tretje mesto pa sta si delili Eva Cerkvenič in Kim Kastelic.

Izidi prvega odprtega turnirja za mladinke in mladince

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh