Prekmurski derbi še drugič Sobočanom

Že v četrtek, na slovenski kulturni praznik, je v prekmurskem derbiju, v 12. krogu 1. SNTL za moške, Mura Sobota I v gosteh premagala Kemo Murexin I. V preostalih tekmah, ki so bile v soboto, je bil Maribor v gosteh s 4:0 boljši od Kajuh-Slovana, do domačih zmag pa sta prišla Inter Diskont I, ki je proti Mengšu zmagal s 4:3 in ŠD SU, ki je v novomeškem obračunu s 4:1 premagal Krko. Že 29. januarja je vodilna Savinja I s 4:0 premagala Tempo.

Kar dve uri in pol je trajala tekma med Pucončani in Sobočani, v njej pa so se na koncu veselili gostje, ki so po zmagah dvojice Mitja Horvat in Bojan Ropoša s 3:2 proti Damjanu Zelku in Tomažu Pelcarju ter posamičnih zmag Horvata in Gregorja Zafoštnika nad Luko Norčičem in Zelkom, obakrat s 3:0, že bili na pragu zmage. Toda v najdaljši tekmi dneva je Pelcar, ki je že zaostajal z 0:2 v nizih, preobratu s 3:2 premagal Ropošo. Ko je že kazalo, da bi Pucončani lahko prišli do druge zmage, saj je Norčič proti Zafoštniku, podobno kot pred njim Ropoša, vodil z 2:0 v nizih se to ni zgodilo, kajti v preostalih treh nizih je Zafoštnik nasprotniku prepustil le še 11 točk.

Do pomembne zmage v boju za mirnejše nadaljevanje prvoligaške sezone so v dvoboju z Mengšani prišli Ravenčani. Do odločilne zmage je prišel Darko Jamšek, ki Aljažu Goltniku ni prepustil niti niza. Pred tem so za ravensko ekipo do zmag prišli Žiga Kristijan Žigon in Jamšek v igri dvojic, v posamičnih dvobojih pa sta bila uspešna še Žigon in Bojan Pavič. Za goste je obe svoji posamični tekmi dobil Andraž Avbelj, enkrat pa je bil uspešen tudi mladi, 15-letni Luka Jokić.

Novomeški derbi je po pričakovanjih pripadel tokrat domači ekipi, ŠD SU, ki je na krilih Uroša Slatinška in Jožka Omerzela brez večjih težav strla odpor krkašev. Zanje je bil proti Juretu Slatinšku uspešen le Aljaž Šmaljcelj, ki je zmagal s 3:2, zato pa sta v domači ekipi Uroš Slatinšek slavila v dvojicah, nato pa Uroš Slatinšek še dvakrat v posamičnih tekmah, enkrat pa se je zmage veselil še Omerzel.

Državni prvaki, Mariborčani v ljubljanski dvorani Kodeljevo domačemu Kajuh-Slovanu niso prepustili niti niza. Gregor Komac in Tomaž Roudi sta bila uspešna med dvojicami, oba sta nato slavila tudi v posamičnih dvobojih, eno zmago pa je dodal še Matevž Črepnjak.

Že konec januarja so do desete prvenstvene zmage v prav toliko tekmah prišli Savinjčani, ki so bili boljši od Velenjčanov. V igri dvojic sta bila Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik nepremagljiva, tako kot tudi v posamičnih dvobojih, več dela pa je imel proti Tadeju Vodušku Domen Hohnjec, ki je že izgubljal z 0:2, na koncu pa je slavil s 3:2 (-10, -10, 4, 8, 10).

Izidi 12. kroga 1. SNTL za moške: Kema Murexin I – Mura Sobota I 1:4, Inter Diskont I – Mengeš 4:3, Savinja I – Tempo 4:0, ŠD SU – Krka 4:1, Kajuh-Slovan – Maribor 0:4.

Vrstni red: 1. Savinja I 20 (dve tekmi manj), 2. Maribor 20, 3. ŠD SU 20, 4. Mura Sobota I 18 (tekma manj), Kema Murexin 12, Krka 8, Inter Diskont 8, Mengeš 6 (tekma manj), Kajuh-Slovan 2, Tempo 2.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh