Povedli z 1:0, nato obstali

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je v drugem krogu skupine F izgubila proti Danski z 1:3, vendar se je navkljub porazu uvrstila v osmino finala ekipnega evropskega prvenstva v Malmöju. Edino zmag je za slovensko izbrano vrsto dosegel Darko Jorgić.

Danci, ki so bili v prvem krogu prosti, na Švedskem branijo bronasto kolajno iz Romunije, vendar so dvoboj bolj začeli slovenski igralci, ki so po zaslugi Jorgića povedli z 1:0. Toda tudi pot 25-letnega Hrastničana do zmage je bila vse prej kot lahka. V prvem nizu je bil v končnici bolj nekaj mesecev mlajši Anders Lind (32. na svetovni lestvici), zato pa je drugi minil v popolni prevladi Jorgića, ki je dobil tudi končnico tretjega niza. V četrtem se je ponovila zgodba iz prvega, v petem pa je Jorgić ob dobrem servisu vodil že z 10:2, na koncu pa je trepetal za končni uspeh. Na njegovo srečo je levoroki Danec žogico po servisu udaril čez mizo.

V drugem dvoboju je Deni Kožul (131.) igral proti 31-letnemu Jonathanu Grothu (35.). Prvi niz je pripadel levorokemu Grothu, ki je povedel z 8:2, toda v drugem je Kožul zaigral odlično, dobro igro pa je nadaljeval tudi v tretjem nizu. V obeh je tekmeca pustil na sedmi točki. Pred vstopom v končnico četrtega niza je 26-letni Logatčan zaostajal le za točko (7:8), vendar je Danec nato dosegel dve zaporedni točki in na koncu je izkoristil še drugo zaključno žogico. Žal pa se je peti niz za Kožula začel slabo, z zaostankom 0:4, bilo je tudi že 8:2 za Grotha, ki je poskrbel za izenačenje v nizih.

Brez pravih možnosti za uspeh je bil proti tretjemu danskemu levičarju edini slovenski levoroki igralec, Peter Hribar. Čeprav je Tobias Rasmussen na svetovni lestvici na 537. mestu, je bil v vseh treh nizih prepričljivo boljši od Hribarja (332.). V slovenskem taboru so vse upe polagali v četrti dvoboj, toda Jorgić je imel preveč težav s podlaktno mišico, ki se mu je zakrčila, tako da v bolečinah razigranemu Grothu ni nudil pravega odpora.

»Kot vedno smo lovili dve Darkovi zmagi in eno Denijevo, toda žal v svoji nameri nismo uspeli. Pa niti nismo bili tako daleč, kajti po zmagi Darka in vodstvu Denija z 2:1 v nizih, je vse bilo zelo blizu, toda v četrtem nizu je zgrešil dve točki iz igre in imel vse preveč težav na nasprotnikov servis. Morda bi se lahko dvoboj razpletel tudi drugače, če bi nekoliko obrnili postavo, toda po tekmi je lahko biti pameten. Upam le, da bo z Darkovo mišico vse v redu in da bosta dva dneva odmora dovolj, da se mu stanje, umiri,« je po porazu dejala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške namiznoteniške reprezentance, ki bo v osmini finala igrala proti enemu od prvih štirih nosilcev.

V prvem krogu je Slovenija s 3:0 premagala Turčijo. Danes, ob 16. uri, bodo svojo prvo tekmo na EP igrala tudi slovenska ženska reprezentanca. Njihove nasprotnice bodo Romunke, ki so v prvem krogu s 3:0 premagale Hrvatice. S Hrvaško bo slovenska izbrana vrsta igrala jutri, ob 13. uri.

Slovenija – Danska  1:3

Darko Jorgić – Anders Lind             3:2 (-9, 5, 9, -9, 9)

Deni Kožul – Jonathan Groth          2:3 (-6, 7, 7, -8, -6)

Peter Hribar – Tobias Rasmussen   0:3 (-7,  -5, -7)

Darko Jorgić – Jonathan Groth        0:3 (-5, -9, -3)

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh