Ponovitev lanskoletnega finala

Tako kot lani se bosta tudi v letošnji sezoni v finalu 1. SNTL za ženske pomerili ekipi Kajuh Slovana in Keme Murexina iz Puconcev. Naslov branijo Ljubljančanke, ki so v vlogi favoritinj tudi v letošnji sezoni. Prva tekma bo v soboto, ob 17. uri, v Zeleni dvorani OŠ Puconci. Finale se igra na dve zmagi.

Varovanke Špele Polončič so v rednem delu prvenstva v dvanajstih tekmah izgubile le pet posamičnih dvobojev, v polfinalu pa so izolski Arrigoni premagale s 4:0 in 4:1. Prav takšen je bil njihov izid s Pucončankami v rednem delu prvenstva, vendar Polončičeva opozarja, da so finalne tekme končnice vendarle nekaj posebnega in da so presenečenja vsekakor možna.

»Dobro, na papirju smo resda v vlogi favoritinj. Skozi vse leto smo bile prve, tudi v polfinalu nismo imele večjih težav, vendar bo vse to treba ponoviti še v finalu. Vsekakor je naš cilj, da ponovimo lanski uspeh, če se bo dalo, že po dveh tekmah. Ekipi se dobro poznata, saj sta že lani igrali v istih postavah. Obe ekipi sta leto dni starejši, igralke so malo bolj izkušene, zato si lahko obetamo zanimive dvoboje. Za nami je dolga sezona, za nameček pa imajo igralke še šolske obveznosti, nekatere imajo maturo, druge izpite na fakulteti, ker pa so vse neprofesionalne igralke, je normalno, da je zanje šola na prvem mestu. Če bodo naše igralke zbrane, vseeno mislim, da ne bi smeli imeti prevelikih težav kar se ubranitve naslova tiče,« je prepričana trenerka Kajuh Slovana, ki je kot igralka z Ljubljančankami dvakrat prišla do naslova državnih prvakinj, lani pa prvič še kot trenerka.

»Že z uvrstitvijo v finale končnice smo presegli svoja pričakovanja. Res je, da smo imeli v polfinalu tudi malo sreče, ker za Ravenčanke ni igrala Nuša Kadiš. Prvi cilj bo, da dekleta prikažejo svoj najboljši namizni tenis, ki so ga v tem trenutku sposobne prikazati, saj je zaradi šolskih obveznosti trening nekoliko okrnjen, Ana Kovačec pa tako ali tako študira medicino in je z nami le ob petkih. Kajuh-Slovan ima močnejšo ekipo od naše, zato bo že vsaka posamična zmaga za nas lep uspeh, želimo pa si, da bi prišlo čim več gledalcev in da bi bil to praznik ženskega namiznega tenisa v Pomurju,« pa je želja Mirka Ungerja, trenerja puconske ekipe, ki je redni del prvenstva končala na drugem mestu. Pucončanke so izgubile le tri tekme, v polfinalu pa so na obeh tekmah s 4:2 premagale Fužinar Inter Diskont.

Za Kajuh Slovan igrajo Lara Opeka, Enya Moltara, Tjaša Novak, Nuša Bolte in Katarina Lešnjak, za Kemo Murexin pa Ana Kovačec, Blažka Harkai in Ema Crnkovič.

Kdaj bosta na sporedu druga in morebitna tretja tekma, še ni določeno, ker je prihodnji teden v Havirovu na Češkem mednarodni turnir za kadete in mladinke.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh