Polovičen uspeh v Corpus Christiju

Na turnirju WTT Feeder Corpus Christi 2024 v ZDA se je v posamični konkurenci od nadaljnjega tekmovanja v prvem krogu glavnega turnirja poslovil Deni Kožul, ki je proti Belgijcu Cedricu Nuytincku izgubil z 1:3 (10, -8, -5, -6). Aktualni slovenski državni prvak je imel več uspeha v igri dvojic, kjer sta se s Petrom Hribarjem uvrstila v četrtfinale.

Šestindvajsetletni Logatčan, ki je na svetovni lestvici na 144. mestu, je dobro začel tekmo z Nuytinckom, ki je na svetovni lestvici 111. in v napetem uvodnem nizu ubranil zaključno žogico nasprotnika, nato pa sam izkoristil svojo prvo. V drugem nizu je bil do sedme točke Kožul večinoma v prednosti, vodil je tudi še s 7:5, do konca niza pa je osvojil le še točko. Tudi začetek tretjega niza je pripadel slovenskemu reprezentantu, ki je povedel s 3:0, vodil še s 5:4, do konca niza pa ni več osvojil točke. Podobno je potekal tudi četrti niz, v katerem je bil izid zadnjič izenačen pri izidu 4:4, s šestimi zaporednimi točkami pa je Nuytinck na pragu zmage. Izkoristil je tretjo zaključno žogico.

Že v kvalifikacijah se je v prvem krogu od nadaljnjega tekmovanja poslovil Hribar, boljši od njega je bil Portugalec Joao Monteiro, ki se je v glavnem žrebu že prebil do drugega kroga.

Več uspeha sta imela slovenska reprezentanta v igri dvojic, kjer sta v prvem krogu brez težav s 3:0 (7, 4, 10) premagala Američana Ludovica Gombosa in Senura Silva. V četrtfinalu se bosta danes pomerila z Nemcema Cedricom Meissnerjem in Ricardom Waltherjem.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh