Pokalna naslova Kajuh-Slovanu in Muri Soboti

V nedeljo je v Športnem centru Dolgi Most v Ljubljani v vzorni organizaciji NTK Vesna potekalo letošnje pokalno tekmovanje Slovenije. Še tretjič zaporedoma je v ženski konkurenci slavil Kajuh-Slovan, ki je v finalu s 3:0 premagal Kemo Puconce, v moški konkurenci pa je po zmagi s 3:2 nad ekipo Savinjo I Plasard slavila Mura Sobota. V ženski konkurenci je bila tretja Vesna, v moški pa Maribor.

Pred prvim krogom državnega prvenstva, ki se bo začelo v soboto, 7. oktobra, smo dobili oba pokalna zmagovalca. V ženski konkurenci je bilo prijavljeno le šest ekip. Od ekip, ki bodo igrale v 1. SNTL za ženske so nastopile Kajuh-Slovan, Kema Murexin in Fužinar Inter Diskont, med prijavljenimi pa ni bilo Vrtojbe, Logatca in Arrigonija. Preostale tri ekipe so bile še Vesna, Rakek in Vrhnika, ki bodo v novi sezoni igrale v 2. SNTL za ženske, v kateri bo osem ekip. V prvem krogu sta bili prosti ekipi Vrhnike in Kajuh-Slovana, obračun med Pucončankami in Ravenčankami, ki so se lani v državnem prvenstvu pomerile v polfinalu končnice, pa je spet pripadel Kemi Murexinu. Pucončanke so zmagale s 3:2. Po enkrat so zmagale Blažka Harkai, Ana Kovačec in Ema Crnkovič, za Ravenčanke pa je bila obakrat uspešna Nuša Kadiš. V drugem četrtfinalnem obračunu je Vesna s 3:0 premagala Rakek.

V polfinalu sta tako Kema Murexin kot Kajuh Slovan slavila s 3:0. Za Pucončanke so do zmage prišle Blažka Harkai (3:0 proti Tanji Nišavić), Ema Crnkovič (3:1 proti Luciji Grad) in Ana Gergek (3:1 proti Alenki Zidar Zupan), za Kodeljevčanke so bile uspešne Lara Opeka (3:0 proti Tamari Pavčnik, Enya Moltara (3:2 proti Ivani Zera) in Tjaša Novak (3:0 proti Anini Selak).

V tekmi za tretje mesto so Založanke bile s 3:1 boljše od Vrhničank. Edino zmago za vrhniško ekipo je prispevala Nišavićeva, za Vesno pa je dvakrat zmagala Pavčnikova in enkrat Zera. V ponovitvi lanskoletnega finala končnice državnega prvenstva, so bile spet boljše Kodeljevčanke, ki so do pokalnega naslova prišle po zmagah Enye Moltara s 3:1 proti Blažki Harkai, Lare Opeka s 3:0 proti Emi Crnkovič in Tjaše Novak s 3:1 proti Ani Kovačec. Za Kodeljevčanke je igrala še Nuša Bolte.

Sobota do naslova v odločilni peti partiji

Nekaj bolj številčno je bilo tekmovanje v moški konkurenci, saj je nastopilo enajst klubov. Žal ne vsi prvoligaši, saj so manjkali ŠD SU, Krka in Kajuh-Slovan, zato pa so nastopili Kema Murexin, Fužinar Inter Diskont, Savinja Plasard, Tempo, Maribor, Mengeš in Mura Sobota. Od ekip, ki bodo v novi sezoni igrale v 2. SNTL so ob domači Vesni nastopil še Savinja II KPM, in Rakek, med udeleženci pa je bila še Vrhnika, ki bo igrala v 3. SNTL.

Najbolj zanimiv obračun prvega kroga je bil med Kemo Murexin in Fužinar Inter Diskontom, ki so ga s 3:2 dobili Pucončani. Z dvema zmagama se je izkazal Damjan Zelko, eno je prispeval še Tomaž Pelcar, medtem ko sta za ravensko ekipo po enkrat zmagala Bojan Pavič in Žiga Kristjan Žigon. V preostalih tekmah prvega kroga je Mura Sobota s 3:0 premagala Rakek, Mengeš pa prav tako s 3:0 Vrhniko. V četrtfinalu je Savinja II KPM bila s 3:0 boljša od Vesne, Savinja I Plasard je v derbiju ugnala Kemo Murexin s 3:1 (po enkrat so za Savinjčane zmagali Brin Vovk Petrovski, Domen Hohnjec in Miha Podobnik, edino zmago za puconsko ekipo pa je prispeval Tomaž Pelcar), Mura Sobota je s 3:0 premagala Tempo, Maribor pa s 3:1 Mengeš.

V polfinalu je obračun obeh ekip Savinje pripadel prvi ekipi, ki ni prepustila niti zmage, tako kot tudi ne Sobočani Mariborčanom. Kar mariborski ekipi, ki je aktualni državni prvak, vendar je na pokalu Slovenije igrala brez Gregorja Komaca, ni uspelo v polfinalu, je v tekmi za tretje mesto. V njej so s 3:1 premagali drugo ekipo Savinje. Do dveh zmag je prišel Tomaž Roudi in do ene Matevž Črepnjak, za Savinjčane pa je bil uspešen Matic Čopar.

Veliki finale je poskrbel za napeto tekmo, ki se je odločala šele v petem dvoboju. Bolje so dvoboj začeli mlajši Savinjčani, ki so po zmagam Vovka Petrovskega s 3:2 proti Mitji Horvatu, ki se je po nekaj letih igranja na Ravnah vrnil v Mursko Soboto in Mihe Podobnika nad Gregorjem Zafoštnikom s 3:1 povedli z 2:0 v zmagah. Toda v nadaljevanju izkušenejši Sobočani mladim Savinjčanom niso oddali niti niza. Najprej je Bojan Ropoša ugnal Hohnjeca, nato Zafoštnik Vovka Petrovskega in za konec Horvat še Podobnika. V soboški ekipi je bil še Gregor Kocuvan.

Izidi pokala Slovenije

Ženske, prvi krog: Kema Murexin – Fužinar Inter Diskont 3:2, Vesna – Rakek 3:0; polfinale: Vrhnika – Kema Murexin 0:3, Vrhnika – Kajuh-Slovan 0:3; za tretje mesto: Vesna – Vrhnika 3:1; finale: Kajuh-Slovan – Kema Murexin 3:0.

Moški, prvi krog: Kema Murexin – Fužinar Inter Diskont 3:2, Rakek – Mura Sobota 0:3, Vrhnika – Mengeš 0:3; četrtfinale: Vesna Savinja II KPM 0:3, Kema Murexin – Savinja I Plasard 1:3, Tempo – Mura Sobota 0:3, Mengeš – Maribor 1:3; polfinale: Savinja I Plasard – Savinja II KTM 3:0, Mura Sobota – Maribor 3:0; za tretje mesto: Maribor – Savinja II KTM 3:1; finale: Mura Sobota – Savinja I Plasard 3:2.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh