Podobnik in Vovk Petrovski v Varaždinu do tretjega kroga

S tekmami v kategoriji do 17 in 13 let so se danes na Otočcu (dekleta) in Varaždinu (fantje) nadaljevala turnirja WTT Youth Contender. Med slovenskimi predstavniki sta se najbolj izkazala Miha Podobnik in Brin Vovk Podobnik, ki sta prišla do tretjega kroga. V glavnem žrebu so igrali še Sara Tokić in Ema Crnkovič (U-17) ter Aleks Koren (U-13).

Na Otočcu sta do glavnega žreba v kategoriji do 17 let prišli le Tokićeva, ki je v kvalifikacijah dobila oba dvoboja in Ema Crnkovič z zmago in porazom. V glavnem žrebu bila za Tokićeva v prvem krogu s 3:1 (-9, 11, 7, 10) usodna Lee Chaeyoon iz Južne Koreje, za Crnkovičevo pa Tianer Yu iz Anglije. V kvalifikacijah so obstale Lana Slatinšek, Neža Gazvoda in Enya Moltara, prav tako pa tudi Maša Virant, ki je igrala v kategoriji do 13 let.

V Varaždinu je bil Vovk Petrovski v kvalifikacijah brez poraza, medtem ko je imel Podobnik polovični uspeh, zmago in poraz. Oba sta bila v prvem krogu prosta, v drugem je nato Podobnik po hudem boju premagal Italijana Giacoma Izza s 3:2 (-8, 8, 8, -11, 7), v tretjem pa je bil s 3:2 (1, -3, 9, -9, -9) boljši od njega Avstrijec Julian Rzihauschek. Po zmagi nad Poljakom Samuelom Michno s 3:0 (9, 12, 4), je Vovk Podobnik v tretjem krogu moral priznati premoč Lee Hoyuna iz Južne Koreje, ki je zmagal s 3:0 (9, 12, 4). V kvalifikacijah je izpadel Luka Jokić.

V kategoriji do 13 let se je v kvalifikacijah izkazal Aleks Koren z vsemi tremi zmagami, medtem ko se brata Aleksander in Filip Miščević ter Luka Čačić Blažek z zmago in dvema porazoma niso uvrstili v glavni žreb. V njem je bil Koren v prvem krogu prost, v drugem pa ga je premagal Jonathan Gaiser iz Nemčije s 3:1 (10, 8, -9, 8).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh