Podobnik in Vovk Petrovski prinesla Savinji prvi finale državnega prvenstva

V tretji polfinalni tekmi končnice v 1. SNTL za moške je Savinja I v Murski Soboti s 4:3 premagala domačo Muro Soboto I in se prvič v svoji zgodovini uvrstila v finale. Najmlajša ekipa državnega prvenstva se bo v finalu pomerila z Mariborom. Prva tekma bo na sporedu v soboto, 25. maja, v Mariboru, druga v sredo, 29. maja, v Lučah in morebitna tretja v soboto, 8. junija, spet v Mariboru.

Sobočani so v prvem polfinalu končnice slavili s 4:0, v Lučah pa so se zmage s 4:1 veselili Savinjčani, ki so odločilni, tretji polfinale začeli z dvema porazoma. Najprej je bila dvojica Bojan Ropoša in Mitja Horvat s 3:1 premagala Brina Vovka Petrovskega in Miho Podobnika, nato pa je bil Horvat s 3:0 boljši od Domna Hohnjeca.

V izenačenem tretjem dvoboju je Vovk Petrovski premagal Gregorja Zafoštnika, ki je že zaostajal z 0:2 v nizih, vendar je prišel do izenačenja, v odločilnem petem pa je z 11:9 slavil mlajši Vovk Petrovski. Za izenačenje v zmagah je poskrbel Podobnik, ki je bil s 3:1 boljši od Ropoše, za gostujoče vodstvo pa Vovk Petrovski z zmago proti Horvatu s 3:1.

Da se tekme še ni končala, je bil po zmagi nad Hohnjecem s 3:1 zaslužen Ropoša, v odločilnem sedmem dvoboju pa je Zafoštnik že vodil z 2:0 v nizih, toda Podobnik je s popolnim preobratom Savinji I zagotovil njen prvi finale državnega prvenstva.

Mura Sobota I je osvojila končno tretje mesto.

V drugem polfinalu je Maribor, ki brani lanskoletni naslov, dvakrat premagal ŠD SU, v Novem mestu s 4:3 in doma s 4:2.

Mura Sobota I – Savinja I  3:4

Bojan Ropoša, Mitja Horvat – Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik 3:1 (9, -5, 5, 5), Mitja Horvat – Domen Hohnjec 3:0 (7, 12, 8), Gregor Zafoštnik – Brin Vovk Petrovski 2:3 (-6, -10, 9, 4, -9), Bojan Ropoša – Miha Podobnik 1:3 (-9, -8, 4, -9), Mitja Horvat – Brin Vovk Petrovski 1:3 (5, -10, -9, -7), Bojan Ropoša – Domen Hohnjec 3:1 (6, 10, -4, 8), Gregor Zafoštnik – Brin Vovk Petrovski 2:3 (8, 6, -7, -4, -7).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh