Podobnik in Vovk Petrovski obakrat do glavnega turnirja, enkrat tudi Miščević

Na turnirju WTT Youth Contender v Szombathelyu na Madžarskem so nastopili štirje slovenski predstavniki. Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski sta se na glavni turnir uvrstila v kategoriji U-17 in U-15, Aleksandar Miščević pa do U-11, medtem ko je Luka Jokić v kategorijah U-15 in U-13 obstal v kvalifikacijah.

Aktualni kadetski državni prvak, Miha Podobnik, je v kvalifikacijah v kategoriji U-17 zabeležil dve zmagi in se zanesljivo uvrstil na glavni turnir. Z zmago in porazom pa je do glavnega turnirja prišel tudi Brin Vovk Petrovski, zmagovalec zadnjega mladinskega odprtega turnirja Slovenije. Na glavnem turnirju sta se oba od nadaljnjega tekmovanja poslovila v prvem krogu, Podobnika je s 3:0 (5, 7, 9) premagal Brazilec Leonardo Kenzo Iizuka, Vovka Petrovskega pa Rus Bator Radnaev s 3:0 (11, 8, 10).

V kategoriji U-15 je bil v kvalifikacijah z dvema zmagama bolj uspešen Vovk Petrovski, medtem ko se je Podobnik na glavni turnir uvrstil z zmago in porazom, brez napredovanja pa je z dvema porazoma ostal Luka Jokić. Tako Vovk Petrovski kot Podobnik sta bila v prvem krogu prosta, v drugem pa se je tudi zanju tekmovanje končalo. Tokrat je bil Brazilec Iizuka s 3:0 (11, 10, 9) usoden za Vovka Petrovskega, Rus Radnaev pa za Podobnika s 3:1 (-6, 4, 8, 6).

Luka Jokić je brez glavnega turnirja ostal tudi v kategoriji U-13, kjer je enkrat zmagal in dvakrat izgubil, tako kot tudi Aleksandar Miščević, ki pa je imel več uspeha v kategoriji U-11. Z dvema zmagama in enim porazom se je uvrstil v četrtfinale, kjer pa je bil boljši od njega Italijan Danilo Dmitri Faso s 3:0 (4, 3, 7).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh