Po polovici turnirja v znamenju zadovoljstva

Na turnirju WTT Youth Star Contender Otočec presented by I feel Slovenia, ki se je začel 29. marca in se bo končal v soboto, je tudi 18 sodnikov: eden iz Hrvaške, dva iz Madžarske, trije iz Srbije, devet mednarodnih iz Slovenije ter še trije republiški sodniki z mednarodnimi izkušnjami.

Za kako organizacijsko zahteven turnir gre, smo dobro ilustracijo, našli pri ekipi, ki tehnično vodi, da tekmovanje poteka po urniku. Sestavljajo jo predstavniki štirih držav. Supervizor WTT in hkrati Competition Manager (vodja tekmovanja) je Tiago Viegas iz Portugalske, ki je bil že večkrat na Otočcu (tudi lani) in je vedno zadovoljen odšel iz Slovenije. Tudi po polovici tega športnega dogodka ima same pohvale. Referee (vrhovni sodnik) je Spasoje Matijević (Hrvaška), njegova pomočnika pa sta Marta Szily (Madžarska) in Slovenec Matija Krnc. Kot zanimivost zapišimo, da je gospod Krnc leta 1970 igral za novomeško ekipo, ki se je z njegovo veliko pomočjo oktobra tega leta uvrstila v 1. slovensko ligo in dosegla do takrat največji uspeh v zgodovini kluba.

»Razmere za delo so na Otočcu res odlične, pogoji v dvorani pa so tako za tekmovalce kot tudi sodnike vredni pohvale. Žal ali na srečo sem edini v Sloveniji, ki je sodeloval pri organizaciji vseh mednarodnih prireditev. Prav letos aprila bom praznoval 60-let od mojega prvega dela na mednarodnih tekmovanjih, ko sem urejal rezultate na Evropskem mladinskem prvenstvu leta 1962 na Bledu. Zato lahko z izkušnjami, ki sem si jih v tem času nabral, objektivno ocenjujem organizacijo otoškega turnirja. Na njem je dogajanje pestro, zanimivosti veliko, še posebno, ko nastopajo mladi. Nekateri dvoboji, tudi finalni v kategoriji U19, so se končali šele v petem nizu na razliko. Mladim, ki se še razvijajo, je prijetno soditi, saj vse naredijo v borbi in želji po uspehu. Ni kalkulacij. Igrajo najbolje, kot znajo. Seveda pa se takoj vidi, koliko kdo nameni treningu. Tisti, ki trenirajo več od drugih, napredujejo hitreje in s tem dosegajo tudi boljše rezultate,« je povedal Matija Krnc, slovenska sodniška legenda.

Pred organizatorji in sodniki sta še dva dneva zanimivih tekem. Danes  se dvoboji med dekleti začnejo ob 10. uri, najprej U15 in nato še U19.

Napisal: Janez Pezelj

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh