Po izenačenem dvoboju Jorgić do četrtfinala evropskih iger

Na evropskih igrah v Krakovu je edini preostali slovenski predstavnik v posamični konkurenci, Darko Jorgić, v osmini finala premagal Avstrijca Roberta Gardosa s 4:2 (2, 9, -12, -10, 7, 10). Njegov nasprotnik v četrtfinalu bo v ponedeljek, ob 12.30, Portugalec Marcos Freitas.

Štiriindvajsetletni Hrastničan je imel nemalo težav, da je zlomil odpor dvajset let starejšega avstrijskega veterana, ki je še vedno na 45. mestu svetovne lestvice. Proti Jorgiću je tudi potrdil, zakaj je še vedno tako visoko. Čeprav je v prvem nizu osvojil le dve točki, je že v drugem skorajda ulovil zaostanek štirih točk (6:10), zato pa je v tretjem in četrtem nizu to prednost nadoknadil in izenačil na 2:2 v nizih. V petem nizu je bil aktualni evropski podprvak ves čas boljši nasprotnik, v še enem izenačenem nizu pa je bil v končnici tokrat on bolj zbran.

»Nisem pričakoval lahkega dela, a kaj takega tudi ne. Da nekdo zapravi 16 zaključnih žogic, ni nekaj običajnega, zmagal bi lahko s 7:0. A moram priznati tekmecu, da je mojster provokacij. Izkušen kot je, ve, kako tekmeca napraviti živčnega. Po zaostanku z 0:2, ko sem ga presenetil s servisi, ga je začelo vse motiti, prekinjal je dvoboj, odganjal fotografe, se jezil po vsaki izgubljeni žogici. To sicer vedno dela, zato ni ravno priljubljen, a danes je svoj cilj dosegel. Na koncu pa mu to vendarle ni pomagalo, da bi me premagal,« je po tekmi za Slovensko tiskovno agencijo dejal Jorgić, ki se v Krakovu dobro počuti, zadovoljen pa je tudi s svojo igro.

»Danes sem spet občutil moje najmočnejše orožje bekend, ki mi proti Romunu v prvem krogu ni šel najbolje. Nasploh menim, da igram dobro. Dvorana mi ustreza, počutim se kot doma, ko igramo na Tibharjevi mizi in s Tibharjevimi žogicami. Zato sem optimist za naprej,« je dobro razpoložen trenutno 14. igralec svetovne lestvice, ki se bo v četrtfinalu pomeril s Portugalcem Freitasom. Enajst let starejši Portugalec, ki je na svetovni lestvici na 60. mestu, je v osmini finala s 4:3 premagal Šveda Kristiana Karlssona.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh