Po Finski boljši še od Luksemburga, konec za žensko ekipo

Slovenska moška reprezentanca tudi brez Bojana Tokića in Denija Kožula na ekipnem evropskem prvenstvu v Cluju nadaljuje z odličnimi predstavami. V drugem krogu skupine H je s 3:1 premagala še Luksemburg in se bo v četrtek pomerila z Romunijo za uvrstitev v četrtfinale. Z evropskim prvenstvom pa so že končale izbranke Vesne Ojsteršek, ki so v svoji drugi tekmi skupine D izgubile proti Ukrajini z 0:3.

Scenarij za drugo zmago slovenske reprezentance je bil na las podoben torkovi proti Finski. Spet je dve zmagi prispeval Darko Jorgić, tretjo pa je dodal Tilen Cvetko, navkljub porazu pa si pohvale za predstavo zasluži tudi Peter Hribar. Jorgić je še enkrat več potrdil, da sodi v evropski vrh namiznega tenisa. V obeh dvobojih sta bila tako Luka Mladenović (209. igralec svetovne lestvice ITTF) kot Eric Glod (209.) nemočna proti razpoloženemu Jorgiću, ki je bil resnično pravi kapetan. Z malce sreče, morda malce več zbranosti bi se svoje prve zmage v Romuniji lahko veselil Hribar (300.), ki je bil proti Glodu blizu uspeha. Toda, kar ni uspelo njemu je v še bolj izenačenem dvoboju uspelo Cvetku (459.), ki je v pravem maratonu v petem nizu le strl odpor Erika Thillena (1638.).

»Za zdaj nam gre po načrtu, Darko zanesljivo dobiva svoje dvoboje, Tilen in Peter pa lovita tisto tretjo zmago za končni uspeh. Za oba velja, da sta sposobna igrati še bolje, če bi bila bolj sproščena, toda po drugi strani ju razumem, saj sta prvič v tej vlogi. Proti Romunom je vse možno, pomembno bo, da Darko spet opravi svoje, mlajša dva pa bosta ob večji sproščenosti morala bolj verjeti vase,« je po drugi zmagi svojih izbrancev dejala selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

Do svoje druge zmage v skupini H je prišla tudi Romunija, ki je bila s 3:1 boljša od Finske.

Brez pravih možnosti proti Ukrajinkam

Slovenska ženska izbrana vrsta je bila po včerajšnjem dobrem nastopu proti Češki, ko je resda ostala praznih rok, vendar z igro ni razočarala, v svoji zadnji tekmi na letošnjem evropskem prvenstvu brez pravih možnosti v dvoboju z Ukrajinkami. Že pred tekmo se je vedelo, da bo Ukrajinke težko presenetiti, vseeno pa so v slovenskem taboru računali na večji odpor. V prvih dveh tekmah Ana Tofant (245.) in Lea Paulin (907.) proti Solomiji Bratejko (186.) in Margariti Pesotski (29.) nista osvojili niza, za častnega pa je proti Gani Gaponovi (66.) poskrbela Katarina Stražar (298.), ki bi ob malce večji zbranosti lahko dobila najmanj še en niz.

»Danes nismo prikazali tako dobre igre kot včeraj proti Češki. Tudi niso bile tako osredotočene in v glavi pripravljene na dvoboj, kot včeraj. Zavedam se, da je težko proti tako težkim nasprotnicam v dveh dneh odigrati dva dobra dvoboja, res pa je tudi, da so Ukrajinke veliko boljše od Čehinj. Osebno sem vendarle pričakovala več. Lea preprosto ni čutila žogic Pesotske in je bila daleč od uspeha. Odkrito povedano sem nekaj več pričakovala od Ane, ki bi morala biti nuditi večji odpor Bratejkovi, ki je tudi mlada igralka. Če nič drugega, bi morala vsaj malce ogroziti njeno zmago, pa ni bilo ravno tako. Katarina je na trenutke sicer prikazala odlično igro, vendar je bilo to premalo za kaj več kot le en osvojeni niz. Ne smemo pa pozabiti, da smo imeli najmlajšo ekipo na evropskem prvenstvu. Za nas je bil že uspeh, da smo se sploh uvrstile v Romunijo, je pa tudi res, da smo imeli smolo, da smo bili v tako težki skupini. Bo pa to dobra šola za naprej,« je poraz svojih izbrank komentirala selektorica Vesna Ojsteršek.

Izidi 2. kroga

Moški, skupina H

Slovenija – Luksemburg       3:1

Darko Jorgić – Luka Mladenović        3:0 (8, 8, 5)

Peter Hribar – Eric Glod                      2:3 (9, – 7, -7, 9, -4)

Tilen Cvetko – Eric Thillen                 3:2 (-7, 3, 7, -10 10)

Darko Jorgić – Eric Glod                     3:0 (9, 3, 8)

Romunija – Finska          3:1

Ženske, skupina D, 2. krog

Slovenija – Ukrajina   0:3

Ana Tofant – Solomija Bratejko          0:3 (-9, -8, -11)

Lea Paulin – Margarita Pesotska          0:3 (-2, -2, -6)

Katarina Stražar – Gana Gaponova      1:3 (-5, -12, 10, -7)

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh