Po dva naslova za Tokićevo in Godca

V športni dvorani OŠ Jožeta Kranjca na Rakeku je v organizaciji domačega kluba ta konec tedna potekalo državno prvenstvo za igralke in igralce do 21 let posamezno in v dvojicah. S po dvema naslovoma državnih prvakov se lahko pohvalita Sara Tokić (Vrtojba) in Aljaž Godec (Inter Diskont), ki sta bila najboljša v posamični konkurenci in v dvojicah. Tokićeva z Blažko Harkai (Kema Murexin).

Med žal le trinajstimi igralkami se je morala Sara Tokić v finalu pošteno potruditi, da je zlomila odpor Vite Kocjančič (Arrigoni), ki je presenetila že z uvrstitvijo v finale. Aktualna članska prvakinja je Izolčanko premagala s 4:3 (1, 3, -10, 10, -7, -8, 5). V polfinalu je bila Tokićeva s 4:1 boljša od Nuše Kadiš (Inter Diskont), Kocjančičeva pa prav tako s 4:1 od Blažke Harkai (Kema Murexin), v četrtfinalu pa je bila Tokićeva s 4:0 boljša od Layle Turk (Arrigoni), Kocjančičeva pa s 4:2 od Lane Slatinšek (ŠD SU).

Končni vrstni red: 1. Sara Tokić (Vrtojba), 2. Vita Kocjančič (Arrigoni), 3. Nuša Kadiš (Inter Diskont) in Blažka Harkai (Kema  Murexin).

Dobro formo in nemške regionalne lige – jugozahod, kjer je z drugo ekipo Grünwettersbacha osvojil prvo mesto, je Aljaž Godec prenesel tudi na Rakek. V prvem krogu je bil boljši od Mihe Faturja (Savinja), v četrtfinalu s 4:2 od Brina Vovka Petrovskega in v polfinalu še od klubskega soigralca na Ravnah, Žigo Kristijana Žigona s 4:0. Do finalnega obračuna je bil zelo prepričljiv tudi Miha Podobnik (Savinja), ki je bil v prvem krogu boljši od Bora Brodnjaka (Kajuh-Slovan), v četrtfinalu od Aleksa Koželja (Žalec), oba dvoboja je dobil brez izgubljenega niza, v polfinalu pa je bil s 4:1 boljši še od klubskega soigralca Domna Hohnjeca. V finalu je boljšo igro prikazal Godec, ki je Podobnika premagal s 4:0 (4, 10, 6, 7)

Končni vrstni red: 1. Aljaž Godec (Inter Diskont), 2. Miha Podobnik (Savinja), 3. Domen Hohnjec (Savinja) in Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont).

V ženskih dvojicah sta Sara Tokić in Blažka Harkai v finalu premagali Kim Kastelic (Krka) in Emo Crnkovič (Kema Murexin) s 3:0 (4, 5, 9), v polfinalu pa sta bili s 3:0 boljši od Layle Turk in Vite Kocjančič (obe Arrigoni), medtem ko sta Kastelčeva in Crnkovičeva bil s 3:1 boljši od Lane Slatinšek (ŠD SU) in Katarine Lešnjak (Kajuh-Slovan).

Končni vrstni red: 1. Sara Tokić (Vrtojba) in Blažka Harkai (Kema Murexin), 2. Kim Kastelic (Krka) in Ema Crnkovič (Kema Murexin), 3. Layle Turk in Vite Kocjančič (obe Arrigoni) ter Lana Slatinšek (ŠD SU) in Katarina Lešnjak (Kajuh-Slovan).

Izredno zanimiv in kakovosten je bil finalni obračun v moških dvojicah s 3:2 (-5, -7, 10, 13, 8) pa sta se zmage veselila Aljaž Godec in Žiga Kristjan Žigon (oba Inter Diskont), medtem ko sta se morala Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski (oba Savinja) zadovoljiti z drugim mestom. Državna prvaka sta v polfinalu s 3:0 premagala Dejana Jovanovića (Savinja) in Aljaža Goltnika (Mengeš), podprvaka pa sta s 3:2 ugnala Jureta Smodiša (Kema Murexin) in Nina Šegulo (Ptuj).

Končni vrstni red: 1. Aljaž Godec in Žiga Kristjan Žigon (oba Inter Diskont), 2. Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski (oba Savinja), 3. Dejan Jovanović (Savinja) in Aljaž Goltnik (Mengeš) ter Jure Smodiš (Kema Murexin) in Nino Šegula (Ptuj).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh