Po dva naslova Slatinškovi, Jokiću in Brodnjaku

V organizaciji NTK Mengeš je v tamkajšnji športni dvorani potekalo letošnje državno prvenstvo za kadete in kadetinje posamično in dvojice. Po pričakovanjih sta prvo mesto v posamični konkurenci osvojila Luka Jokić (Mengeš) in Lana Slatinšek (ŠD SU), ki sta bila najboljša tudi med dvojicami, Jokić z Borom Brodnjakom (Kajuh-Slovan), Slatinškova pa z Ano Leskošek (Savinja). V mešanih dvojicah sta se naslova veselila Brodnjak in Vita Kocjančič (Arrigoni).

Jokić in Slatinškova pričakovano do naslova

Na vseh treh letošnjih odprtih turnirjih za kadete in kadetinje sta bila najboljša Luka Jokić in Lana Slatinšek, ki sta slavila tudi na prvem TOP turnirju. Svojo premoč sta potrdila tudi na državnem prvenstvu v Mengšu.

Na poti do finala Jokić v konkurenci 99 kadetov ni izgubil niti niza. V prvem krogu je bil prost, nato pa je v drugem krogu premagal Filipa Margon (Arrigoni), v osmini finala Blaža Pandeva (Inter Diskont), v četrtfinalu Filipa Mušića (Kajuh-Slovan) in v polfinalu še Aleksa Korena (Cirkovce). Nekaj težjo pot do finala je imel Bor Brodnjak, ki je bil tudi prost v prvem krogu v drugem pa je s 3:1 premagal klubskega soigralca Lovra Ažmana, v osmini finala s 3:1 Urbana Janca (Ljubno), v četrtfinalu s 4:2 Aleksa Koželja (Savinja) in v polfinalu prav tako s 4:0 še enega igralca Savinje, Reneja Hedla. V finalu je bil Jokić še enkrat več nepremagljiv in je Brodnjaka premagal s 4:0 (7, 7, 7, 9).

Manj številna je bila udeležba med kadetinjami, prijavljeno je bilo 36 igralk, prvo mesto pa je osvojila Slatinškova, ki je največ dela imela v polfinalu, v katerem je izgubila tudi svoj edini niz. Do takrat je bila v osmini finala boljša od Viktorije Letnar (Preserje) in v četrtfinalu še od Nine Mačič (Inter Diskont). V polfinalu ji je Erin Ukovič odvzela prvi niz, medtem ko je v finalu premagala Vito Kocjančič s 4:0 (13, 6, 8, 13), ki je bila v polfinalu s 4:1 boljša od Neže Gazvoda (ŠD SU), v četrtfinalu prav tako s 4:1 Nežo Horvat (Inter Diskont) in v drugem krogu Klaro Rahotin Pavič (Vesna) s 3:0.

Finalista v posamični konkurenci najboljša tudi med dvojicami

Luka Jokić in Bor Brodnjak, ki sta se pomerila v posamičnem finalu, sta med dvojicami v finalu s 3:1 (11, -7, 9, 3) premagala Aleksa Korena (Cirkovce) in Urbana Janca (Savinja). Z delitvijo tretjega mesta so se morali zadovoljiti brata Aleksandar in Filip Miščević (oba Letrika) in Blaž Pandev in Miha Homan (oba Inter Diskont). Pandev in Homan sta v polfinalu izgubila proti Korenu in Jancu, brata Miščević pa proti poznejšima državnima prvakoma.

Med kadetinjami sta se prvi nosilki, Ana Leskošek in Lana Slatinšek morali v finalu pošteno potruditi, da sta zlomili odpor Maruše Vrhovnik in Pike Gorenc (Mengeš). Za naslov državnih prvakinj sta potrebovali pet nizov, zmagali pa sta s 3:2 (8, -8, 7, -10, 9). V polfinalu sta bili državni prvakinji s 3:1 boljši od dvojice Neža Horvat in Sara Erhatič (Inter Diskont/Cirkovce), Vrhovnikova in Gorenčeva pa sta s 3:1 premagali sestri Nežo in Nejo Gazvoda (ŠD SU).

Brodnjak in Kocjančičeva najboljša med mešanimi dvojicami

Jokić in Slatinškova sta bila na dobri poti, da bi do naslova državnih prvakov tudi med mešanimi dvojicami. Po zmagi s 3:1v polfinalu nad dvojico Aleks Koželj in Erin Ukovič (Cirkovce/Arrigoni) sta se v finalu pomerila z Borom Brodnjakom in Vito Kocjančič, ki sta v polfinalu s 3:1 strla odpor Luke Čačića Blažka in Layle Turk (oba Arrigoni). Napet finalni obračun se je končal v petem nizu, in to na razliko, naslova državnih prvakov pa sta se veselila Brodnjak in Kocjančičeva, ki sta zmagala s 3:2 (7, -6, 10, -10, 11).

Vrstni red DP za kadete in kadetinje

Kadeti posamezno:
1. mesto        Luka Jokič (MEN)
2. mesto        Bor Brodnjak (K-S)
3.-4. mesto    Aleks Koren (CIR)
3.-4. mesto    Rene Hedl (SAV)

Kadetinje posamezno:
1. mesto        Lana Slatinšek (ŠD SU)
2. mesto        Vita Kocjančič (ARR)
3.-4. mesto    Erin Ukovič (ARR)
3.-4. mesto    Neža Gazvoda (ŠD SU)

Kadeti dvojice:
1. mesto        Luka Jokič – Bor Brodnjak (MEN – K-S)
2. mesto        Aleks Koren – Urban Janc (CIR – LJUB)
3.-4. mesto    Aleksandar Miščević – Filip Miščević (LET)
3.-4. mesto    Blaž Pandev – Miha Homan (INT)

Kadetinje dvojice:
1. mesto        Ana Leskošek – Lana Slatinšek (SAV – ŠD SU)
2. mesto        Maruša Vrhovnik – Pika Gorenc (MEN)
3.-4. mesto    Neža Horvat – Sara Erhatič (INT – CIR)
3.-4. mesto    Neža Gazvoda – Neja Gazvoda (ŠD SU)

Mešane dvojice:
1. mesto        Bor Brodnjak – Vita Kocjančič (K-S – ARR)
2. mesto        Luka Jokič – Lana Slatinšek (MEN – ŠD SU)
3.-4. mesto    Aleks Koželj – Erin Ukovič (SAV – ARR)
3.-4. mesto    Luka Čačić Blažek – Layla Turk (ARR – ARR)

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh