Osmerica do glavnega žreba na Otočcu in Varaždinu

Na turnirju WTT Youth Contender, ki poteka na Otočcu so se v glavni žreb uvrstile štiri slovenske namiznoteniške igralke, in sicer Sara Tokić, Enya Moltara (vse u-19) in Neža Gazvoda (U-15), v Varaždinu pa prav tako štirje slovenski predstavniki. Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik v kategoriji do 19 let ter Luka Jokić in Luka Čačić Blažek v kategoriji do 15 let.

Vse tri slovenske namiznoteniške igralke, ki so se na Otočcu v kategoriji do 19 let uvrstile na glavni turnir, so bile v svojih kvalifikacijskih skupinah druge. Na glavnem turnirju bo Enya Moltara v prvem krogu prosta, v drugem pa se bo pomerila z Egipčanko Hano Goda, ki je na članski svetovni lestvici ITTF na 31. mestu, vendar je včeraj izpadla v polfinalu turnirja do 17 let. Težko delo čaka tudi Tokićevo in Crnkovičevo, ki bosta igrali že v prvem krogu, Tokićeva proti Nemki Eireen Kalaitzidou, Crnkovičeva pa proti Španki Marii Berzosa.

V kategoriji do 15 let se je z zmago in porazom do glavnega žreba prebila Neža Gazvoda, medtem ko je Lana Slatinšek oba svoja dvoboja izgubila. Gazvoda bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala proti Julii Koncz iz Madžarske.

Tako Brin Vovk Petrovski, kot Miha Podobnik sta v Varaždinu v kategoriji do 19 let v svojima kvalifikacijskima skupinama po enkrat zmagala in izgubila, brez zmage pa sta ostala Domen Hohnjec in Matic Čopar. Vovk Petrovski bo v prvem krogu igral proti Japoncu Yuhiju Sakaiju, Podobnik pa s Špancem Danielom Berzoso.

V glavnem žrebu bosta v kategoriji do 15 let igrala tudi Luka Čačić Blažek, ki je v kvalifikacijski skupini po enkrat zmagal in izgubil, medtem ko je Luka Jokić zabeležil dve zmagi in poraz. Oba bosta v prvem krogu igrala proti igralcema iz Azije, Čačić Blažek proti Kimu Jihuju iz Južne Koreje, Jokić pa proti Kitajcu Tang Yirenu. V kvalifikacijah so se od nadaljnjega tekmovanja morali posloviti Aleks Koren, Aleksander Miščević in Filip Miščević.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh