Od torka dalje na Otočcu mladinski WTT Star Contender

Slovenski turistični biser Otočec bo od torka do sobote v znamenju vrhunskega namiznega tenisa v kadetski in mladinski kategoriji. V torek in sredo se bodo za najvišja mesta borila dekleta, po dnevu odmora pa se bodo pomerili še fantje. Slovenske barve bodo branile Lea Paulin, Nuša Kadiš, Sara Tokić, Žiga Kristijan Žigon in Aljaž Godec v mladinski kategoriji ter Sara Tokić, Enya Moltara, Neža Žun Pogačar, Ema Crnkovič, Urša Rozman, Živa Dogar, Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski in Aleks Ušaj.

V močni konkurenci bodo prve za namiznoteniške mize na Otočcu stopile kadetinje in mladinke. Za vse velja, da bo njihov prvi cilj, da se prebijejo skozi kvalifikacijske skupine, kar pa bo vse prej kot lahko.

»Pri mladinkah je najvišje uvrščena Lea Paulin, ki je imela v zadnjem času maturitetne obveznosti, zato ni bila popolnoma osredotočena na namizni tenis in je razumljivo tudi manj trenirala. Sicer bi prav njen pripisala največ možnosti, da se prebije na glavni turnir, toda po drugi strani bo lahko nastopila neobremenjena in morda bo prav zato bolj željna dvobojev. Vsekakor pa bo naredila vse, da se uvrsti v glavni žreb. Za Nušo Kadiš in Saro Tokić pa v prvi vrsti velja, da si bosta v tej močni konkurenci skušali nabrati čim več izkušenj, seveda pa tudi dobiti, kakšno partijo,« je o možnostih slovenskih treh mladink dejala Vesna Ojsteršek, selektorica slovenskih mlajših selekcij, ki žal ne more računati na Tjašo Novak. »Tjaša za razliko od Lee ni prestavila ustnega dela maturitetnih izpitov, tako da je na žalost ne bo na Otočcu,« je njeno odsotnost pojasnila Ojsterškova.

V kadetski konkurenci v slovenskem taboru največ pričakujejo od Sare Tokić, aktualne kadetske in mladinske državne prvakinje, ki je svojo odlično formo potrdila tudi konec minulega tedna na ekipnem državnem prvenstvu v Kidričevem. Nečakinja Bojana Tokića je bila najbolj zaslužna za ekipni naslov Letrike v mladinski kategoriji. »Vsekakor ima Sara največ možnosti za odmevnejši rezultat, čeprav je tu še Enya Moltara, ki bi lahko presenetila. Za preostale štiri bo uspeh vsaka zmaga v njihovih kvalifikacijskih skupinah,« pa je slovenska selektorica povedala o pričakovanjih v kadetski konkurenci.

Na Otočcu bo igrala še ena slovenska igralka, in sicer Kiara Šegula, ki pa igra za Avstrijo.

Nasprotnice slovenskih igralk v kvalifikacijskih skupinah

Mladinke

Skupina 1: Sara Tokić, Vlada Voronina (Rusija), Camille Lutz (Francija), Martine Toftaker (Norveška).

Skupina 2: Nuša Kadiš, Isa Cok(Francija), Rebecca Muskantor (Švedska), Adriana Illasova (Slovaška).

Skupina 5: Lea Paulin, Ece Harac (Turčija), Anastasia Bondareva (Nemčija), Klara Hrabicova (Češka).

Kadetinje

Skupina 1: Živa Dogar, Hana Goda (Španija), Maria Vidaković (Hrvašk), Nora Tanacs (Madžarska).

Skupina 2: Ema Crnkovič, Anna Hursey (Wales), Julija Pugovkina (Rusija), Elise Pujol (Francja).

Skupina 3: Enya Moltara, Annett Kaufmann (Nemčija), Sena Smailji (Hrvaška), Nihat Nebhan (Turčija).

Skupina 4: Neža Pogačar Žun, Dominika Wiltschkova (Slovaška), Leana Hochart (Francija), Josephina Neumann (Nemčija).

Skupina 5: Sara Tokić, Anastasija Ivanova (Rusija), Zrinka Rebić (Hrvaška), Cristina Singeorzan (Romunija).

Skupina 6: Urša Rozman, Kiara Šegula (Avstrija), Bianca MEi Rosu (Romunija), Sofija Umanec (Rusija).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh