Obetavni slovenski nastopi v Szombathelyu

Maloštevilna slovenska ekipa se je izkazala z dobrimi nastopi na mladinskem turnirju WTT Yout Contender v Szombathelyju, ki je potekal minuli teden. Najvišje se je uvrstila Sara Tokić, ki je v kategoriji U19 prišla do četrtfinala, na glavnem turnirju pa je igrala tudi v kategoriji U17. Prav tako so na glavnem turnirju v obeh kategorijah igrali še Enya Moltara ter Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski.


V kategoriji U19 se je Tokićeva na glavni turnir uvrstila po zmagi in dveh porazih, kar je bilo vseeno dovolj za drugo mesto v kvalifikacijski skupini. Tokićeva, ki v letošnji sezoni igra v hrvaški superligi za Zagreb, je v prvem krogu s 3:1 premagala Iranko Elno Rahimi, v osmini finala Avstrijko Anastasio Sterner prav tako s 3:1, v četrtfinalu pa jo je zaustavila Francozinja Leana Hochart, ki je zmagala s 3:0. Druga slovenska predstavnica, Moltara, se je na glavni turnir uvrstila po zmagi in porazu v kvalifikacijski skupini in v prvem krogu s 3:2 ugnala Francozinjo Clemence Chevallier, v osmini finala pa je bila boljša od nje prva nosilka, Japonka Rin Mende, s 3:0.

Tudi na turnirju v kategoriji U17 sta bili Moltara in Tokićeva uspešni v kvalifikacijah. Obe sta dobili oba svoja dvoboja, na glavnem turnirju pa sta bili nato prosti. Francozinja Lea Minni je v drugem krogu s 3:1 premagala Moltaro, Tokićeva pa je bila s 3:2 boljša od Nemke Lise Wang. V osmini finala jo je s 3:0 premagala Japonka Mende, ki je bila v kategoriji U19 usodna že za Moltaro.

Vse pohvale si zaslužita tudi Podobnik in Vovk Petrovski. Igralca Savinje sta v kategoriji U19 prišla do glavnega turnirja. Podobnik je dobil vse tri kvalifikacijske dvoboje, Vovk Petrovski pa oba. Več uspeha je imel v nadaljevanju Vovk Petrovski, ki je v prvem krogu s 3:0 premagal Gena Wantza iz Luksemburga, v drugem pa izgubil proti Nemcu Andreu Bertelsmeierju z 0:3, medtem ko je Podobnika v prvem krogu s 3:2 premagal Francoz Flavio Mourier.

Tudi v kvalifikacijah kategorije U17 sta bila najboljša slovenska mladinca uspešna z dvema zmagama. Tokrat je imel več uspeha Podobnik, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem je s 3:0 premagal Italijana Nicholasa Fama s 3:0, v tretjem Slovaka Samuela Paluseka s 3:1, v osmini finala pa ga je zaustavil Chuling Nie iz Avstralije z 0:3. Vovk Petrovski je izpadel v drugem krogu, v prvem je bil prost, proti Francozu Antoineu Noiralutu z 1:3.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh