Oba naslova pri mlajših kadetih in kadetinjah v Cirkovce

Ping pong klub Rakek je v sodelovanju z NTZS v športni Dvorani Rakek priredil državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje posamezno in dvojice. Največ razlogov za zadovoljstvo so imeli v NTK Cirkovce, saj sta naslova državnih prvakov osvojila Aleks Koren in Sara Erhatič, ki sta slavila tudi med dvojicami. Koren z Urbanom Jancem (Ljubno), Erhatičeva pa z Nežo Horvat (Inter Diskont).

V konkurenci 79 mlajših kadetov se je naslova državnega prvaka veselil Aleks Koren, drugo postavljeni nosilce, ki je v finalnem obračunu premagal sicer prvo postavljenega nosilca, Urbana Janca s 3:1 (6, -9, 8, 12). Za Korena je bil to tudi edini izgubljeni niz na državnem prvenstvu. V prvem krogu je bil prost, v drugem je bil boljši od Jana Lobode (Mengeš), v tretjem od Lovra Križniča (Mengeš), v četrtfinalu od Aljaža Brezovnika (Savinja), v polfinalu pa je premagal še Žana Vidmarja (Krka). Težjo pot do finala je imel Urban Janc, ki je bil prav tako v prvem krogu prost, v drugem in tretjem je s 3:0 premagal Bena Majheniča (Mengeš) oziroma Urbana Zavasnika (Savinja), zato pa je v četrtfinalu šele v petem nizu strl odpor Aleksa Koželja, še enega igralca Savinje. Bolj prepričljiv je bil v polfinalu, kjer Aleksandru Miščeviću (Lettrika) ni oddal niti niza.

Vrstni red: 1. Aleks Koren, 2. Urban Janc, 3. Žan Vidmar in Aleksander Miščević.

Za drugo posamično zmago Cirkovc je poskrbela Sara Erhatič, ki je bila tretje postavljena nosilka. V konkurenci 30 mlajših kadetinj je Erhatičeva v prvem krogu premagala Marušo Arnež (B2), v četrtfinalu pa Petro Pio Fornazarič (Letrika), obe s 3:0. V izenačenem polfinalu je bila nato s 3:2 boljša od Neže Gazvoda (ŠD SU), drugo postavljene nosilke. Njena nasprotnica v finalu je bila Neja Gazvoda (ŠD SU), ki je v še enem napetem polfinalnem obračunu s 3:2 ugnala prvo postavljeno nosilko Nežo Horvat (Inter Diskont), pred tem pa je bila s 3:0 boljša od Mete Ivančič (Arrigoni) in Aleksandre Livnjak (Logatec). Tudi finalni dvoboj se je končal v petih nizih, zmage s 3:2 (11, -6, 7, -7, 7) pa seje veselila Erhatičeva.

Vrstni red: 1. Sara Erhatič, 2. Neja Gazvoda, 3. Neža Gazvoda in Neža Horvat.

Aleks Koren in Urban Janc sta združila moči med dvojicami in se po zmagi s 3:1 (3, 3, -9, 3) nad Aleksom Koželjem in Aljažem Brezovnikom veselila naslova državnih prvakov. V polfinalu sta po hudem boju s 3:2 ugnala brata Aleksandra in Filipa Miščevića (Letrika), medtem ko sta Koželj in Brezovnik s 3:1 premagala Luko Čačića (Arrigoni) in Mitjo Erzetiča (Letrika).

Vrstni red: 1. Aleks Koren in Urban Janc, 2. Aleks Koželj in Aljaž Brezovnik, 3. Aleksander in Filip Miščević ter Luka Čačić in Mitja Erzetič.

Do svojega drugega naslova državne prvakinje je Sara Erhatič prišla v paru z Nežo Horvat, ki v finalu premagali sestri Nežo in Nejo Gazvoda s 3:1 (4, -5, 6, 10). Državni prvakinji med dvojicami sta bili v polfinalu s 3:1 boljši od Petre Pie Fornazarič (Letrika)in Laure Pavič Rahotin (Vesna), sestri Gazvoda pa sta brez izgubljenega niza premagali Barbaro Jedlovčnik (Krka) in Vito Ekart (Maribor).

Vrstni red: 1. Sara Erhatič in Neža Horvat, 2. Neja in Neža Gazvoda, 3. Petra Pia Fornazarič in Laura Pavič Rahotin ter Barbara Jedlovčnik in Vita Ekart.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh