Ob Tokićevi v drugi krog še Hribar in Kožul

V prvem krogu turnirja WTT Feeder na Otočcu so se v drugi krog uvrstili trije slovenski predstavniki. Že v dopoldanskem delu programa je za najboljši slovenski rezultat poskrbela Sara Tokić, ki je s 3:2 (-5, 8, -3, 8, 12) premagala evropsko prvakinjo do 21 let, Hrvatico Hano Arapović. Popoldne se ji je z zmago proti Špancu Juanu Perezu s 3:0 (11, 9, 8) drugi krog priboril tudi Peter Hribar, zvečer pa še Deni Kožul, ki je bil s 3:1 (-8, 8, 4, 5) boljši od Kwan Man Hoja iz Hongkonga.

Sedemnajstletna Tokićeva je po hudem boju ugnala Arapovićevo, ki je na svetovni lestvici okoli dvesto mest pred njo. Hrvatica je vodila z 2:1 v nizih, vendar se nečakinja Bojana Tokića ni predala, v odločilnem petem nizu pa je bila bolj zbrana od dve leti starejše tekmice. V drugem krogu bo v petek ob 10.35 igrala proti Turkinji Sibel Altinkaya, ki je na svetovni lestvici ITTF na 95. mestu. Žal je tekmovanje končala Ana Tofant, ki jo je s 3:1 (-9, 7, 8, 8) premagala Čehinja Zdena Blaskova.

Kot prvi se je v posamični konkurenci na moškem turnirju od slovenskih predstavnikov v drugi krog uvrstil 23-letni Hribar (299. na svetovni lestvici ITTF), ki dve leti mlajšemu Perezu, ki je na svetovni lestvici pred njim (277.) ni oddal niti niza. V drugem krogu bo v petek ob 14.05 njegov nasprotnik izkušeni 44-letni Avstrijec Robert Gardos (105.).

Vse pohvale si zasluži tudi Kožul (141.), ki je po slabšem začetku in izgubljenem uvodnem nizu v nadaljevanju iz niza v niz igral bolje in zasluženo Kwan Man Hoja (283.) iz Hongkonga. V drugem krogu bo igral v petek ob 14.40 igral proti Italijanu Johnu Oyebodeju (240.), ki je s 3:2 premagal drugega nosilca turnirja, Ukrajinca Jaroslava Žmudenka (57.). Izpadel pa je Aljaža Godec, ki ga je s 3:0 (10, 7, 8) premagal izkušeni Hrvat Andrej Gaćina (58.).

V drugi krog se je uvrstila tudi mešana dvojica Deni Kožul in Katarina Stražar, ki je v slovenskem obračunu s 3:1 (4, 9, -4, 8) premagala Petra Hribarja in Ano Tofant, izpadla pa sta Sara Tokić in Aljaž Godec. V moških in ženskih dvojicah Slovenija nima več svojih predstavnikov. Tomaž Pelcar in Damjan Zelko sta izpadla v kvalifikacijah, v prvem krogu glavnega turnirja pa sta bila od Petra Hribarja in Denija Kožula s 3:1 (6, -8, 8, 9) boljša Italijana John Oyebode in Carlo Rossi. V ženski dvojicah sta bili Kitajki Wang Xiaotong in Han Feier s 3:1 (9, 7, -10, 10) boljši od Sare Tokić in Lee Paulin, izpadli pa sta tudi Ana Tofant in Katarina Stražar, ki sta z 1:3 (-10, -7, 9, -6) morali priznati premoč hrvaški dvojici Hana Arapović in Ivana Malobabić. Že v kvalifikacijah je bilo konec za Tjašo Novak in Enyo Moltara.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh