Ob Sari Tokić še osmerica v glavnem žrebu

Na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije v Glivicah so bili danes na sporedu kvalifikacijski boji za uvrstitev v glavni žreb med posamezniki. V mladinski kategoriji je bila vanj že uvrščena Sara Tokić, pridružili pa so se ji še Enya Moltara, Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski in Domen Hohnjec, v kadetski pa Ana Leskošek, ki je že uvrščena v drugi krog ter Vita Kocjančič in Aleks Koren.

Žal je brez možnosti za napredovanje ostala Lana Slatinšek, ki je morala vse svoje dvoboje v posamični konkurenci predati, prav tako pa jutri ne bo igrala v dvojicah z Ano Leskošek in Luko Jokićem. Navkljub odsotnosti slovenske kadetske državne prvakinje bo imela Slovenija vseeno dve svoji predstavnici v glavnem žrebu. Vanj sta se z dvema zmagama in porazom v skupini 12 uvrstili Kocjančičeva, dve zmagi in poraz pa je imela tudi Leskoškova, ki je igrala v skupini 18.

Z dvema predstavnikoma bodo v glavnem žrebu igrali tudi slovenski kadeti. Brez napredovanja je ostal le Bor Brodnjak v skupini, zato pa je v skupini 17 Jokić, aktualni slovenski državni prvak zmagal trikrat, Aleks Koren v skupini 10 pa dvakrat in enkrat izgubil.

V mladinski kategoriji je bila slovenska državna prvakinja Tokićeva neposredno uvrščena v glavni žreb, z dvema zmagama pa se ji je pridružila tudi podprvakinja Moltara iz skupine 11. Brez napredovanja sta ostali Polona Horvat v skupini 19, ki je prišla do ene zmage in Ema Crnkovič v skupini 7, ki je oba svoja dvoboja izgubila.

V glavnem žrebu bodo igrali tudi trije od štirih slovenskih mladincev. Najbolj prepričljiv je bil državni prvak Podobnik v skupini 21, ki je obakrat slavil, z zmago in porazom je napredoval tudi podprvak Vovk Petrovski v skupini 22, tako kot tudi Hohnec v skupini 18. Po dveh porazih se je v skupini 14 od nadaljnjega tekmovanja moral posloviti Nino Šegula, ki je s Crnkovičevo izpadel tudi v mešanih dvojicah.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh