O drugem finalistu končnice bo odločala tretja tekma

ŠD SU si je uvrstitev v finale končnice v 1. SNTL priigral že po dveh tekmah, svojega nasprotnika pa bo dobil šele 20. aprila, ker je aktualni državni prvak, Fužinar Inter Diskont, doma, s 5:4 premagal Kemo Puconci s 5:4. V prvi polfinalni tekmi končnici so s 5:4 namreč v svoji dvorani slavili tudi Pucončani. V 1. SNTL za ženske bo drugi finalist prav tako znan šele 20. aprila. Medtem ko je Kajuh Slovan še drugič premagal Letriko, tokrat s 5:1, je Kema Puconci na Ravnah na Koroškem domačinke, ki so v prvi tekmi slavile s 5:3, premagala s 5:4.

Tokrat Žigon, boljši od Norčiča

Tako kot pred tednom dni je bil v ravenski ekipi nepremagljiv Mitja Horvat, ki je edini niz izgubil proti Luki Norčiču. Do pomembne zmage je v dvoboju proti Norčiču prišel tudi Darko Jamšek, ki je že zaostajal z 1:2 v nizih, toda v petem nizu je nato svojemu nasprotniku prepustil le dve točki. Zelko je z zmago proti Jamšku, to je bila njegova druga (dvakrat je zmagal tudi Tomaž Pelcar) goste spet vrnil v igro, tako da je kot pred tednom dni, spet o končnem zmagovalcu spet odločal dvoboj med Žigo Kristijanom Žigonom in Norčičem. V Puconcih je s 3:0 slavil Norčič, na Ravnah pa je bil s 3:1 boljši Žigon. O drugem finalistu bo tako odločala še tretja polfinalna tekma med ravensko in puconsko ekipo.

Fužinar Inter Diskont – Kema Puconci I  5:4

Puconci še enkrat na Ravne, Kajuh Slovan zanesljivo

Pred tednom dni so Ravenčanke v Puconcih zmagale s 5:3, vendar se Pucončanke na povratni tekmi še niso sprijaznile s porazom. Junakinja tekme je bila Ana Kovačec, ki je dobila vse tri dvoboje, eno zmago je v prvih osmih dvobojih za gostje prispevala še Blažka Harkai. V domači ekipi sta po dvakrat zmagali Nuša Kadiš in Polona Horvat, za kateri je bila pretrd oreh le Ana Kovačec. O končnih zmagovalkah je tako odločal dvoboj med Leo Kadiš in Živo Dogar, več uspeha pa je imela mlajša, petnajstletna Živa Dogar, ki je do zmage prišla v petem niz, ki ga je dobila z 11:7.

Na Kodeljevem prvouvrščena ekipa rednega dela prvenstva, Kajuh Slovan, ni dovolila nobenega presenečenja. Lara Opeka in Tjaša Novak sta zmagali po dvakrat, eno zmago je dodala še Enya Moltara, kar je bilo dovolj za novo uvrstitev Kodeljevčank v finale končnice. Za gostje je do zmage prišla Tina Mozetič, ki je bila s 3:0 boljša od Enye Moltara, vendar so se vsi trije nizi končali na razliko. Najboljša igralka Vrtojbenk, Sara Tokić, je igrala le dvoboj proti Lari Opeka. S 3:1 ga je dobila Opeka, ki je četrti niz dobila z 18:16.

Kajuh Slovan – Letrika  5:1

Fužinar Inter Diskont – Kema Puconci 4:5

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh