Novomeščani ali Ravenčani bodo do naslova prišli prvič

Na Ravnah na Koroškem so v minulih letih že slavili naslov ekipnega državnega prvaka, in to kar sedemkrat, vendar še nikoli v prvi slovenski namiznoteniški moški ligi. Vse naslove je za Fužinar Inter Diskont priigrala njihova ženska ekipa, ki je bila nepremagljiva od leta 2009 do 2015. Moška je do zdaj oba finalna dvoboja končnice izgubila, v svojem tretjem pa bo v soboto gostila ŠD SU. Novomeščani, ki so redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu, so že v svoji drugi prvoligaški sezoni v priložnosti, da osvojijo svoj prvi naslov.

Težjo pot do finala končnice so imeli Ravenčani, ki so v torek v tretji polfinalni tekmi s 5:3 premagali še vedno aktualnega državnega prvaka, Maribor. Pred tem so v prvi tekmi s 5:1 doma slavili Mariborčani, v drugi pa so Ravenčani, prav tako doma, zmagali s 5:3.

»Prva polfinalna tekma se je končala z dokaj gladko zmago Mariborčanov, vendar sem vseskozi verjel v svoje fante in v končni uspeh, saj tako slabo kot smo odigrali v gosteh, nismo več mogli. Ostali dve tekmi smo dobili s 5:3. Občutek sem imel, da smo ves čas nadzorovali potek tekme. To ni bilo nobeno maščevanje za lanski poraz v finalu, ampak je šlo še eno izmed zanimivih medsebojnih tekem. Že na začetku letošnje sezone sem dejal, da več pričakujem od Aljaža Godca in Žige Kristijana Žigona. Oba sta moja pričakovanja opravičila, tako da je ob njuni dobri igri tudi Mitja Horvat lahko igral bolj sproščeno,« je pod do finala svoje ekipe opisal Darko Jamšek, trener ravenske ekipe.

Drugi finalist, ŠD SU, je po prvem mestu v rednem delu sezone, z 2:0 v zmagah premagal Kemo. V Puconcih je slavil s 5:0, v Novem mestu pa je bilo 5:3. »Prva in druga tekma v polfinalu sta bili povsem različni. Če smo pri njih odigrali odlično, smo se v Novem mestu res namučili. Mislim, da je bila posledica rezultata druge tekme to, da smo se prehitro videli v finalu in morda malo popustili. Vseeno smo na koncu zdržali in se uvrstili v finale,« je polfinalni zmagi komentiral Uroš Slatinšek, trener, igralec in ustanovitelj ŠD SU, ki je svojevrstni fenomen. V le štirih letih obstoja je že na pragu svojega prvega naslova.

»Poslanstvo ŠD SU je, da imamo vsi šport v srcu. To pomeni, da je v društvo dobro vzdušje, da delujemo kot velika družina, ki jo povezuje namizni tenis in šport nasploh. Številne medalje na državnih prvenstvih, kot tudi uvrstitev v finale 1. SNTL, je posledica dobrega in načrtovanega dela. Največja zmaga pa je ta, da prvi ekipi na vrata že trkajo mlajši igralci, ki nas bodo lahko kmalu zamenjali,« je lahko resnično zadovoljen Uroš Slatinšek.

V rednem delu prvenstva so že v prvem krogu na Ravnah s 5:2 slavili Novomeščani. Toda po tej tekmi so varovanci Darka Jamška igrali iz tekme v tekmo bolje, velik napredek sta naredila tudi oba njihova mladinca, Godec in Žigon, ki bosta danes in upajmo, da tudi v soboto, igrala na mladinskem WTT Star Contenderju na Otočcu.

»V finalu se bosta pomerili ekipi, ki sta bili najboljši že po rednem delu prvenstva. Naj bodo v vlogi favorita igralci iz Novega mesta, vendar bomo svojo uspešno sezono vsekakor skušali nadgraditi. Res je, da naša mladinca konec tedna igrata še na Otočcu. Želim si, da bi tudi tam prikazala dobre igre, kar pa ne bi smelo vplivati na sobotni dvoboj, saj sta navajena natrpanega urnika, ki se vleče vse od takrat, ko so začeli sproščati ukrepe,« je o pričakovanjih ravenske ekipe spregovoril Jamšek. To bo njen tretji finale končnice, v prvem leta 2017 je bila boljša od njih Krka, lani Maribor.

»NTK Fužinar Inter Diskont ima odlično ekipo, ki na krilih obeh mladincev igra na vrhunski ravni. Na koncu se forma pokaže v ringu, na tekmi. Tako bo tudi tokrat. Mi bomo dali zagotovo vse od sebe in upamo, da bo to dovolj. Zagotovo bo pa to borba na vse ali nič. Verjamem, da bomo oboji kar najbolje pripravljeni,« pa je v napovedi pred prvo finalno tekmo previden tudi Uroš Slatinšek, ki je z Novomeščani trikrat že osvajal naslov državnega prvaka, le da je bilo to v dresu Krke. Zadnjega je osvojil prav proti Ravenčanom.

Druga tekma finala bo v sredo, 23. junija, morebitna tretja pa 26. junija. Obe bosta v Novem mestu.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh