Novakova poskrbela še za tretjo finalno tekmo končnice DP

Vesna je bila po zmagi na prvi finalni tekmi končnice 1. SNTL za ženske, ko je v gosteh s 5:2 premagala Kajuh Slovan, na pragu svojega prvega naslova državnih prvakinj. Toda v drugi tekmi, tokrat v Zalogu, so bile s 5:3 boljše Kodeljevčanke, za katere je tri zmage prispevala Tjaša Novak, dve pa Lara Opeka. V domači ekipi je do dveh zmag prišla Ivana Zera, do ene pa Špela Trelec. Datum tretje, odločilne tekme za naslov državnih prvakinj, še ni določen.

Že uvodni dvoboj med Tamaro Pavčnik in Tjašo Novak je nakazal, da se obeta še en zanimiv ljubljanski obračun, čeprav po prvih dveh nizih ni prav nič kazalo na to. Pavčnikova, ki ima težave s hrbtom, je gladko dobila uvodna niza, v napetem tretjem je bila Novakova bolj zbrana, po njem pa je brez težav prišla do pomembne zmage za gostujočo ekipo.

Na krilih te zmage je Novakova vstopila v dvoboj z Ivano Zero, v katerem je bila ona tista, ki je povedla z 2:0 v nizih, a je še vedno aktualna državna prvakinja izid izenačila, v petem pa je Novakova slavila z 11:9. S tem pa njenih zmag za svojo ekipo še ni bilo konec, saj je bila boljša še od Špele Trelec, to pa je bil tudi zadnji dvoboj na tekmi, kajti pred tem je do dveh zmag prišla še Lara Opeka, ki je v petem nizu le strla odpor Trelčeve, brez izgubljenega niza pa je premagala Pavčnikovo.

V domači ekipi je do dveh zmag prišla Zera, ki je najprej premagala Enyo Moltaro, ki je še včeraj igrala na mladinskem WTT Star Contenderju na Otočcu, nato pa v še enem maratonskem dvoboju, Opeko. Slovenska reprezentantka je sicer prva dva niza dobila, v naslednjih treh pa je bila boljša Zera, v petem nizu s 14:12.

»Vsekakor je bila tokrat naša junakinja Tjaša Novak, ki je svojo prvo tekmo proti Pavčnikovi začela nekaj slabše, ko pa je začutila dvorano in žogice, ki so pri Pavčnikovi vendarle nekoliko posebne, ji je vse tisto, kar ji prej ni, šlo na mizo. Že jutri jo čaka ustni izpit iz matematike, potem pa jo čakata še slovenščina in angleščina, zato tudi ne gre na balkanske igre. Manj nervozna je bila tokrat Lara Opeka, ki je bila na pragu zmage tudi proti Zeri. Je pa v manjši krizi Enya Moltara, ki že na Otočcu ni prikazala svoje najboljše igre,« je po pomembni zmagi svoje ekipe dejala Špela Polončič, trenerka Kajuh Slovana.

»Preprosto nismo bili pravi. Res je, da ima Pavčnikova težave s hrbtom, vendar mislim, da psihično ni zdržala. Tudi Zera je sposobna igrati bolje, medtem ko je Trelčeva tokrat svoje delo opravila dobro. Vendar je težava, kdaj sploh bomo igrali tretjo tekmo. Že v soboto članska reprezentanca potuje na evropsko prvenstvo v Varšavo, tako da Opeke ne bo, mi pa po 30. juniju nimamo ekipe. Zera že nekaj časa čaka na operacijo očesa, vprašanje je, kako bo s Pavčnikovo. Ne vem, zakaj se je toliko časa čakalo s končnico, saj vmes kar mesec dni nismo igrali,« je po porazu svoje ekipe dejal Bojan Pavič, trener Vesne.

Vesna – Kajuh Slovan  3:5

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh