Nova Gorica bo gostila SP za mladince in kadete

Okoli 300 najboljših igralki in igralcev na svetu bo v Novi Gorici med 26. novembrom in 3. decembrom nastopilo na svetovnem prvenstvu za mladince in kadetinje. Med 38 državami bo v športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki jo bosta vodila v. d. selektorja Miroslav Tokić in Jaka Golavšek.

Pred dobrim letom dni je Nova Gorica gostila članski turnir WTT Star Contender in samo potrdila, da je pripravljena na največje organizacijske izzive, kar izvedba svetovnega prvenstva v mladinski in kadetski kategoriji vsekakor je. Gostja na prvenstvu bo tudi Petra Sörling, predsednika Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF), ki si bo prihodnji torek ogledala finalne obračune v ekipnem delu tekmovanja in tudi podelila priznanja najboljšim. Ekipnemu delu bodo sledili boji v posamičnih kategorijah in v dvojicah. V petek bo finale mešanih dvojic, v soboto finale dvojic, v nedeljo pa še finale posameznikov v moški in ženski konkurenci.

Slovenija bo na prvenstvu nastopila z eno najmlajših ekip, predvsem to velja za mladinski del tekmovanja, saj bodo vsi, ki bodo igrali na SP, še mladoletni in bodo igrali z dve leti starejšimi nasprotniki.

»Glavni favoriti so Kitajci, prihaja pa tudi mlada generacija Evropejcev, ki bodo lahko mešali štrene Kitajcem. Najboljši med njimi, ki prihaja v Novo Gorico, Lin Shidong, je tudi v članski konkurenci že med desetimi najboljšimi igralci na svetu,« je na včerajšnji predstavitvi SP konkurenco predstavil Tomaž Kralj, predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije.

Od slovenske šestnajsterice je na svetovni lestvici ITTF najvišje Sara Tokić, na 91. mestu, šest mest slabši je Brin Vovk Petrovski, ki sta tudi edina, ki sta med stotimi najboljšimi igralci v svoji starostni kategoriji na svetu. »Borila se bom po svoji najboljših močeh, videli pa bomo, kaj mi bo to prineslo,« je svoje želje strnila Tokićeva, ki je sicer doma v Novi Gorici.

»Ob ugodnem žrebu bi ob dobri igri lahko pripravila tudi kakšno presenečenje, kar ne velja samo za Saro,« pa je menil selektor slovenske ženske mladinske vrste, Miroslav Tokić, ki je dodal, da bo prvenstvo učna ura za mlade slovenske igralce.

Namiznoteniška zveza Slovenije predvideva, da bo za izvedbo prvenstva porabila okrog 600.000 evrov. Skupno se bo sicer na Goriškem mudilo okrog 400 namiznoteniških igralcev in njihovih spremljevalcev, ki naj bi ustvarili okrog 3000 nočitev. Gostili jih bodo v Hitovih hotelih, po besedah vodja prodaje v družbi Hit Suzane Pavlin pa pripravljajo tudi presenečenje: »Vse, ki bodo spremljali dogajanje na prvenstvu, v Perlini kavarni Dolce vita pričakujemo s prav posebno ‘ping pong’ sladico, s katero bomo počastili ta veliki športni dogodek.«

V Novi Gorici je nekaj dni pred začetkom SP praktično že vse pripravljeno na izvedbo tekmovanja. Upam lahko le, da si bodo zanimive boje, ki se na njen obetajo, ogledali tudi številni gledalci.

Slovenska reprezentanca na SP v Novi Gorici

Mladinke ekipno: Sara Tokić, Enya Moltara, Polona Horvat in Kim Kastelic;

Mladinke posamezno: Sara Tokić in Enya Moltara;

Mladinke dvojice: Sara Tokić – Enya Moltara;

Mladinci ekipno: Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Domen Hohnjec in Matic Čopar;

Mladinci posamezno: Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski;

Mladinci dvojice: Miha Podobnik – Brin Vovk Petrovski;

Mladinci mešane dvojice: Miha Podobnik – Sara Tokić in Brin Vovk Petrovski – Enya Moltara;

Kadetinje ekipno: Lana Slatinšek, Vita Kocjančič, Neža Gazvoda in Neja Gazvoda;

Kadetinje posamezno: Lana Slatinšek in Vita Kocjančič;

Kadetinje dvojice: Lana Slatinšek – Vita Kocjančič;

Kadeti ekipno: Luka Jokič, Bor Brodnjak, Aleks Koren in Aleks Koželj;

Kadeti posamezno: Luka Jokič in Bor Brodnjak;

Kadeti dvojice: Luka Jokič – Bor Brodnjak;

Kadeti mešane dvojice: Luka Jokič – Lana Slatinšek in Bor Brodnjak – Vita Kocjančič;

Vodstvo reprezentance: v. d. selektorja za kadete in mladince Jaka Golavšek in v. d. selektorja za kadetinje in mladinke Miroslav Tokić

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh