Neža Gazvoda in Aleks Koren do naslova kadetskih državnih prvakov

V Kidričevem sta se v organizaciji NTK Cirkovce, ki so se še enkrat več izkazale z odlično organizacijo, naslova državnih prvakov v kadetski konkurenci veselila Neža Gazvoda (ŠD SU) in Aleks Koren (Cirkovce). Koren je bil z Nejo Gazvoda (ŠD SU) najboljši v mešanih dvojicah, v ženskih dvojicah sta slavili Neža Horvat (Fužinar Inter Diskont) in Sara Erhatič (Cirkovce), v moških pa Mitja Erzetič (Arrigoni) in Urban Janc (Ljubno).

 

V konkurenci 34 kadetinj se je prvega mesta veselila Neža Gazvoda, ki je bila tudi prva nosilka turnirja. Na poti do finala je vse svoje nasprotnice premagala brez izgubljenega niza, v prvem krogu je bila prosta, v osmini finala je bila boljša od Kaje Drljače (B2), v četrtfinalu ob klubske soigralke Karin Slatinšek ter v polfinalu še od Neže Horvat. Njena nasprotnica v finala je bila sestra Neja, drugo postavljena nosilka, ki je bila v prvem krogu prav tako prosta, v osmini finala je s 3:0 premagala Aleksandro Livnjak (Logatec) in v četrtfinalu s 4:0 še Majo Fatur (Žalec). Več dela je imela v polfinalu, kjer je v izenačenem dvoboju s 4:2 (11, -9, 14, -9, 7, 6) ugnala še Lauro Rahotin Pavič (Vesna). Sestrski dvoboj je pripadel Neži, ki je slavila s 4:1 (8, 8, 8, -6, 7).

Končni vrstni red, kadetinje posamezno: 1. Neža Gazvoda (ŠD SU), 2. Neja Gazvoda ( ŠD SU), 3.-4. Neža Horvat ( NTK Fužinar Interdiskont) in Laura Rahotin Pavič ( NTK Vesna).

Vlogo prvega favorita je med 84 kadeti upravičil tudi Aleks Koren, ki prav tako do finala ni izgubil, niti niza. V prvem krogu je bil prost, nato pa je po vrsti premagal Matevža Kelharja (Mengeš), Tijana Malića (Logatec) Luko Čačića Blažeka (Arrigoni) in v polfinalu še Maya Bočka (NTK B2). Njegov nasprotnik v finalu je bil Aleksander Miščević (Vrtojba), sicer četrto postavljeni nosilec, ki je v četrtfinalu s 4:2 premagal Aleksa Koželja (Žalec), ki je bil drugo postavljeni nosilec. V zanimivem finalnem obračunu je s 4:2 (6, 4, -9, 9, -7, 8) slavil Koren.

Končni vrstni red, kadeti posamezno: 1. Aleks Koren (NTK Cirkovce), 2. Aleksandar Miščević ( NTK Vrtojba), 3.-4. May Bočko (NTK B2) in Aleks Koželj (NTK Žalec).

Neža Horvat in Sara Erhatič sta v finalu dvojic morda nekoliko presenetljivo gladko premagali sestri Nežo in Nejo Gazvoda s 3:0 (4, 7, 9). V polfinalu sta sestri bili Gazvoda s 3:2 (4, -11, 6, -8, 8) boljši od sester Laure in Klare Rahotin Pavič, medtem ko sta Horvatova in Erhatičeva v polfinalu proti Petri Pii Fornazarič in Viktoriji Letnar nista izgubili niza.

Končni vrstni red, kadetinje dvojice: 1. Neža Horvat (NTK Fužinar Interdiskont) – Sara Erhatič (NTK Cirkovce), 2. Neža Gazvoda – Neja Gazvoda (obe ŠD SU), 3.-4. Laura Rahotin Pavič in Klara Rahotin Pavič (obe NTK Vesna) ter Petra Pia Fornazarič (NTK Vrtojba) – Viktorija Letnar ( NTK Preserje).

Pet nizov je trajal finalni obračun v dvojicah pri kadetih, s 3:2 (-5, 8, -8, 9, 11) pa sta se zmage veselila Mitja Erzetič in Urban Janc, ki sta bila boljša od bratov Aleksandra in Filipa Miščevića. V polfinalu sta Erzetič in Janc s 3:1 premagala Aleksa Koželja in Aljaža Brezovnika (oba Žalec), medtem ko sta brata Miščević prav tako s 3:1 ugnala Aleksa Korena in Vitana Plajnška (oba Cirkovci).

Končni vrstni red, kadeti dvojice: 1. Mitja Erzetič (NTK Arrigoni) – Urban Janc (NTK Ljubno), 2. Aleksandar Miščević – Filip Miščević (oba NTK Vrtojba), 3.-4. Aleks Koželj – Aljaž Brezovnik (oba NTK Žalec) ter Aleks Koren – Vitan Plajnšek (oba NTK Cirkovci).

Edini, ki se lahko pohvali z dvema naslovoma državnega prvaka, je bil v Kidričevem Aleks Koren, ki sta z Nejo Gazvoda v finalu s 3:1 (-7, 8, 11, 9) premagala Nežo Gazvoda in Aleksandra Miščevića. Državna prvaka sta bila v polfinalu s 3:1 boljša od dvojice Viktorija Letnar in Urban Janc, medtem ko sta Neža Gazvoda in Aleksandar Miščević v polfinalu premagala dvojico Petra Pia Fornazarič in Aleks Koželj s 3:2 (-6, 9, -10, 11, 11).

Končni vrstni red, mešane dvojice: 1. Neja Gazvoda (ŠD SU) – Aleks Koren (NTK Cirkovci), 2. Neža Gazvoda (ŠD SU) – Aleksandar Miščević (NTK Vrtojba), 3.-4. Viktorija Letnar (NTK Preserje) – Urban Janc (NTK Ljubno) ter Petra Pia Fornazarič (NTK Vrtojba) – Aleks Koželj (NTK Žalec).

KADETI DVOJICE

KADETINJE DVOJICE

KADETI POSAMEZNO

KADETINJE POSAMEZNO

MEŠANE DVOJICE

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh