Nemka premočna za Moltaro, znane vse zmagovalke

V torkovih kvalifikacijah je bila na WTT Youth Star Contenderju, ki poteka na Otočcu, od slovenskih deklet uspešna le Enya Moltara v kadetski konkurenci. Z drugim mestom v svoji skupini se je prebila v glavni žreb. Čeprav je na trenutke prikazala dobro igro, je vseeno morala priznati premoč Nemke Jele Stortz, ki je zmagala s 3:1 (7, 6, -9, 7). Kadetski turnir je sicer dobila Egipčanka Hana Goda, mladinskega pa Rusinja Vlada Voronina.

V slovenskem taboru so prvi dan turnirja na Otočcu, kjer nad organizacijo uspešno bedi NTK Krka, pričakovali boljše izide in so upali, da se bosta ob Enyji Moltari na glavni žreb uvrstili vsaj še dve igralki. Selektorica Vesna Ojsteršek je največ možnosti pripisovala Sari Tokić v kadetski konkurenci in Lei Paulin v mladinski, vendar sta obe v svojih kvalifikacijskih skupinah osvojili tretje mesto.

Tako je bila edina slovenska igralka v glavnem žrebu Enya Moltara, ki je bila prvi tekmovalni dan z dvema zmagama v svoji kvalifikacijski skupini druga. A je bilo tudi zanjo tekmovanja konec že po prvem krogu glavnega žreba. Stortzova je bila v treh od štirih nizov za odtenek boljša in se zasluženo uvrstila v drugi krog, kjer pa je bilo tudi zanjo vsega konec. Boljša od nje je bila poznejša zmagovalka, Egipčanka Hoda, ki je v kvalifikacijski skupini med drugim premagala tudi Živo Dogar, v prvem krogu glavnega žreba pa še Kiaro Šegula, ki sicer igra za avstrijsko reprezentanco. V finalu je Hoda s 3:0 (7, 4, 4) premagala Anno Hursey iz Walesa, ki je bila v kvalifikacijah boljša od Eme Crnkovič.

Najboljša mladinka na turnirju na Otočcu je bila Rusinja Voronina. Njeno moč je v kvalifikacijah okusila tudi Sara Tokić. V finalu je Voronina s 3:1 (-5, 8, 5, 10) premagala Eleno Zahario iz Romunije. Tudi pri kadetskih dvojicah je prvo mesto po zaslugi Julije Pugovkine in Anastasije Ivanove odšlo v Rusijo. V finalu sta po izenačenem dvoboju s 3:2 (7, 5, -9, -6, 11) ugnali Valižanko Anno Horsey in Portugalko Matildo Pinto, še tretje rusko zmagoslavje pa sta pri mladinkah preprečili Romunka Ioana Singeorzan in Portugalka Ines Matos, ki sta s 3:0 (10, 11, 8) premagali Natalijo Malinino in Arino Slautino.

Danes bo na Otočcu prost dan, v petek in soboto pa bodo za namiznoteniške mize stopili kadeti in mladinci. Slovenske barve bodo v kadetski konkurenci branili Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski in Alen Ušaj, v mladinski pa Ravenčana Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon, ki sta se s Fužinar Inter Diskontom uvrstila v finale ekipnega slovenskega državnega prvenstva.

Že zdaj pa si pohvale zaslužijo organizator turnirja NTK Krka, ki s pomočjo številnih prostovoljcev skrbi, da tekmovanje poteka nemoteno in v splošno zadovoljstvo. »Ko človek vstopi v dvorano na Otočcu, si ne more predstavljati, da je bila še teden dni pred tako zahtevnim turnirjem v čisto drugačni podobi. Pod pridnimi rokami naših prostovoljcev se je iz navadne športne dvorane spremenila v pravcato krasotico. Hvala vam, prostovoljci, brez vas bi nam, organizatorjem, bilo veliko težje. Hvala tudi sponzorjem,« je dejal Borut Miklič, član organizacijskega odbora turnirja.

Foto: #ifeelslovenia #myway

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh