Neja Gazvoda in Sara Tokić do drugega kroga

V Havirovu na Češkem poteka WTT Youth Contender, ki se je za slovenske mladinke in kadetinje že končal. Najdlje sta prišli Sara Tokić v konkurenci do 19 let in Neja Gazvoda v konkurenci do 15 let, ki sta se uvrstili v drugi krog. V petek bodo s tekmovanjem začeli še mladinci in kadeti.

V konkurenci do 19 let sta se od treh slovenskih predstavnic na glavni turnir uvrstili Sara Tokić, ki je v svoji kvalifikacijski skupini dobila oba dvoboja in Lana Slatinšek z zmago in porazom. Brez napredovanja je ostala Ema Crnkovič. V prvem krogu glavnega turnirja je bila Tokićeva prosta, v drugem pa je morala priznati premoč Kitajki Li Xiaoyi, ki je zmagala s 3:0 (8, 7, 6), medtem ko je bila od Slatinškove v prvem krogu s 3:0 (4, 6, 8) boljša domačinka Veronika Polakova.

V konkurenci do 17 let so vse štiri slovenske predstavnice obstale v kvalifikacijah, nastopile pa so Lana Slatinšek, Ema Crnkovič ter sestri Neja in Neža Gazvoda.

Vse pohvale si sestri Gazvoda zaslužita za prikazano igro v konkurenci do 15 let, saj sta se obe z zmago in porazom uvrstili na glavni turnir. Na njem je več uspeha imela Neja, ki je v prvem krogu po hudem boju ugnala Avstrijko Vanesso Tang s 3:2 (-10, 11, 10, -9, 9), v drugem pa je bila boljša od nje Japonka Karin Hanazawa s 3:0 (5, 5, 7). Njena sestra Neža je v prvem krogu izgubila proti Nemki Evi Gao z 0:3 (-8, -8, -12).

V petek bodo s svojimi nastopi začeli mladinci in kadeti, ki jih bosta v odsotnosti Vesne Ojsteršek Urh, ki je z Darkom Jorgićem na turnirju na Kitajskem, vodila Darijan Vizjak in Srđan Miščević. V konkurenci do 19 let bodo igrali: Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik, Domen Hohnjec in Bor Brodnjak; v konkurenci do 17 let: Aleks Koren, Bor Brodnjak, Aleksandar Miščević in Aleks Koželj ter v konkurenci do 15 let: Aleks Koren, Aleksandar Miščević in Aleks Koželj.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh