Namiznoteniški virtuoz Janez Makovec

V počastitev državnega praznika, Dneva državnosti in v spomin na našo dolgoletno članico Ivono Đurić, so člani Namiznoteniškega kluba Kamnik organizirali in izvedli pozivni namiznoteniški turnir v OŠ Marije Vere v petek, 25. junija 2021. V telovadnici OŠ Marije Vere se je zbralo 12 povabljenih mojstrov bele žogice. Prisotne je pozdravil in jih s svojim obiskom prijetno presenetil, podžupan občine Kamnik, Bogdan Pogačar. Z lepimi besedami jim je čestital in voščil za jubilejni 30. praznik, Dan državnosti, ter zaželel veliko športnih uspehov in uspešno nadaljevanje z razvojem namiznega tenisa v kamniški občini.

Svoje znanje in veščine je pokazal 13-letni učenec OŠ Marije Vere, Luka Jokič, ki je pred tremi tedni postal državni prvak v kategorij mlajših kadetov posamezno in v dvojicah. Nastopil je tudi vodilni na veteranski jakostni, Bojan Maselj ter državni prvak do 40 let, Janez Jani Makovec. Kvalitetna skupinica velemojstrov je gledalcem ponudila pravi ognjemet udarcev, dolgih izmenjav, nepredvidenih rotacij, atletskega gibanja in akrobatskih potez. Za praznik se spodobi, da bi videli ognjemet, mar ne? Pa smo ga pa celo še nekaj več.

Maksimalno zbranost in najmočnejše udarce je poleg izjemne telesne pripravljenosti tokrat imel Jani Makovec. V napetih dvobojih je v skupini premagal mladega Jokića, v polfinalu, težje od pričakovanega, Marka Osolnika in v nervoznem finalu še Bojana Maslja, ki se je posebno pripravljal za ta dvoboj in je prinesel poseben lopar z ortodoksnima oblogama (trava in bunke). Za finalni obračun si je omislil posebno kombinacijo oblog na loparju proti hitrim in močnim spinerjem, zato so nenavadni odboji v začetku delali nekaj preglavic bodočemu zmagovalcu, toda po adaptaciji je bila odločilna telesna pripravljenost in »ubijalski« forhend spin Makovca.

Dobitniki kolajn so: 1. Janez Makovec, 2. Bojan Maselj, 3. Luka Jokić, 4. Marko Osolnik in prvi v tolažilni skupini, Tadej Zelič. Odlično so igrali tudi domači igralci Berlic, Mikuš in Habajnič, ki so se resno zoperstavili omenjenim velemojstrom.

V dvorani je bil prisoten tudi najboljši trener in ustvarjalec mladih reprezentantov, David Orešnik iz NTK Mengeš. Z zanimanjem je spremljal tekmovanje. Čestital nam je na lepi in kvalitetni praznični športni prireditvi. Za odlično sodelovanje med namiznoteniškima kluboma Mengeš in Kamnik in za izredne uspehe na državni ravni so se mu domačini zahvalili s skromnim darilom njihovih sponzorjev.

Po tekmovanju so mlademu Luku Jokiću poleg bronaste kolajne, predali še diplomo šole Marije Vere za izreden športi dosežek na državni ravni, ki mu jo je poslala ravnateljica, ga. Violeta Vodlan.  »V veselje in v čast mi je bilo, da po dolgem času nastopim v dvorani svoje šole in da igram s tako izkušenimi igralci. Današnjo kolajno za tretje mesto in pokala za državnega prvaka posvečam svoji babici, Ivoni Đurić, ki je 25. februarja sklenila svojo življenjsko pot. Velikokrat me je vozila na treninge in me spodbujala, da treniram namizni tenis. Čestitam za današnje zmage Janiju in Bojanu, res sta dobra mojstra,« je povedal nadarjeni Luka Jokić.

»Vrhunska predstava, ostal sem brez besed, forma je odlična, kot da pandemije ni bilo. Vsem čestitam za čudovit namiznoteniški praznični večer,« je povedal trener kamniške ekipe Boris Hribar.

Zapisal: Željko Đurić

foto: Franc Sitar

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh