Zmaga in poraz, konec upov za kolajno

Slovenske kadetinje so drugi dan evropskega prvenstva v Varaždinu v repasažu s 3:0 premagale Grkinje in tako dobile priložnost, da se borijo za kolajno. Toda v osmini finala je bila s 3:1 boljša od njih Francija, tako da izbrankam Vesne Ojsteršek preostaja boj za končno deveto mesto. V repasažu so igrali tudi slovenski kadeti, ki so proti Slovaški izgubili z 0:3, v četrtek pa bodo igrali za razvrstitev od 17. do 24. mesta.

Včerajšnji dopoldanski del Evropskega prvenstva v Varaždinu se je za slovenske kadetinje začel odlično. Proti četrtouvrščeni ekipi skupine B v prvem kakovostnem razredu je Sara Tokić že v prvem dvoboju s 3:1 premagala Stylian Tzaridou. Po izenačenem boju je Enya Moltara s 3:2 v nizih premagala Lemonio Gkaintatzi, zadnji niz je dobila z 11:9. Pet nizov je bilo za slovensko zmago potrebno tudi v igri dvojic. Tokićeva in Moltara sta po zmagi v prvem nizu z 18:16 gladko dobili drugega, nato sta Grkinji izid v nizih izenačili, v odločilnem petem pa sta Slovenki zmagali z 11:8.

Slovenki sta odlično začeli tudi obračun proti Franciji, najboljši ekipi skupine D prvega kakovostnega razreda. Nepopustljiva Tokićeva, nečakinja olimpijca Bojana Tokića, je Gaetane Bled premagala s 3:2 (-5, 9, -8, 10, 8). Pet nizov je proti Clei de Stoppeleire odigrala tudi Moltara, žal pa se je peti niz končal v korist francoske igralke. V igri dvojic Agathe Avezou in De Stoppeleireva Slovenkam nista prepustili niza, brez njega pa je v dvoboju z De Stoppeleirovo ostala tudi Tokićeva. Dva niza je najboljša slovenska kadetinja izgubila na razliko.

Slovaki premočni za Slovence

Manj uspeha so v repasažu imeli izbranci Darijana Vizjaka, ki so po zmagah v drugem kakovostnem razredu nad Grčijo in Estonijo imeli priložnost, da se vmešajo v boj za najvišja mesta. V repasažu so naleteli na Slovaško, ki je v prvem kakovostnem razredu v svoji skupini osvojila tretje mesto. Čeprav je bilo 3:0 za Slovake, bi se dvoboj lahko končal tudi drugače, saj je v prvem dvoboju Brin Vovk Petrovski proti Samuelu Arpasu izgubil z 2:3, dva od tega, tudi zadnjega, je na razliko dobil Slovak. Aktualni slovenski kadetski prvak, Miha Podobnik, je proti Kristianu Uheriku izgubil z 1:3, zadnjega je Slovak dobil z 11:9, podobno pa je bilo tudi v igri dvojic, kjer sta Slovaka dva od treh nizov dobila na razliko. V enem sta bila boljša Vovk Petrovski in Podobnik.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh