Vodušek do tretjega slovenskega odličja na veteranskih EP

Sejmišče v Riminiju (Italija) je letos gostilo 14. evropsko veteransko prvenstvo v namiznem tenisu, kjer je nastopilo več kot 3000 nastopajočih veterank in veteranov iz več kot 40 držav Evrope.

Prvenstvo je potekalo od 25. junija do 2. julija, med nastopajočimi pa so bila tudi zelo znana in zveneča imena svetovnega namiznega tenisa. Udeležilo pa se ga je tudi 39 slovenskih igralk in igralcev. Tudi v vodstvu turnirja in v sodniški zasedbi je bil prispevek NTZS-ja pomemben.

Rezultatsko smo po nekajletnem premoru lahko spet zaploskali dobitniku bronastega odličja v igri parov nad 40 let, Tadeju Vodušku iz velenjskega Tempa. Tadej je s Cedricom Mercheom iz Belgije Sloveniji priboril tretje odličje na veteranskih prvenstvih (prejšnji Edo Vecko in Bojan Pavič) in kot je sam povedal, je ta zanj zlata vredna, saj se je kot amater znašel v skupini igralcev, ki jim je to vsakdanji posel.

Tudi ostali slovenski igralci so dosegli kar lepo število zmag. Morda samo nekaj najbolj izstopajočih: Andrej Bač iz Fužinarja se je uvrstil med 16 najboljših v kategoriji 45 -49 let, v tolažilni skupini za ženske je Dragica Lapanja iz Kranja osvojila 1. mesto v kategoriji 65 -69 let, v kategoriji 50 -55 let pa je drugo mesto osvojila Barbara Smolej iz Jesenic. Rezultate si lahko ogledate na spletni strani https://www.evc2022.it/.

Slovenski igralci so bili zelo prepoznavni po dresih in glasnem navijanju za sotekmovalce.

Zapisal: Janez Zore

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh