V znamenju gostujočih ekip, Logatčanke presenetile Ravenčanke

Za največje presenečenje 7. kroga v 1. SNTL za ženske je poskrbel Logatec, ki je za svojo prvo zmago v sezoni doma premagal Inter Diskont s 4:1. Brez izgubljenega niza je do zmage proti Letriki doma prišel Kajuh-Slovan, s 4:0 pa je v gosteh proti Cirkovcem zmagala tudi Kema Murexin. V 1. SNTL za moške so bile na sporedu tekme 9. kroga, do edine domače zmage pa je prišel ŠD SU, ki je s 4:0 premagal Tempo. Na vseh drugih tekmah so slavili gostje, Kema Murexin je s 4:1 premagala Vesno I, tako kot tudi Savinja I Kajuh-Slovan in Inter Diskont I Mengeš I, medtem ko je Maribor premagal Krko I s 4:2. Ekipno državno prvenstvo se bo spet nadaljevalo 14. januarja prihodnje leto.

V dozdajšnjih petih tekmah so bile Logatčanke vedno praznih rok, čeprav so bile nekajkrat blizu uspeha. Ob Nini Zupančič, ki je spet dobila ob posamična dvoboja, je bila za logaški uspeh zaslužna tudi Kaja Okorn, ki je premagala Polono Horvat, z Zupančičevo pa je bila uspešna še v igri dvojic. Za goste z Raven na Koroškem je do edine zmage proti Terezi Kavčič prišla Lea Kadiš.

Drežavne prvakinje nadaljujejo svoj zmagoviti pohod tudi v letošnji sezoni, čeprav so Kodeljevčanke igrale brez Lare Opeka. V nepopolni postavi so v Ljubljano prišle tudi gostje iz Vrtojbe, pri katerih ni bilo Sare Tokić. Za Kajuh Slovan so po enkrat zmagale Enya Moltara, Tjaša Novak in Nuša Bolte, do zmage pa je prišla tudi dvojica Novak in Moltara.

Lažje od pričakovanj so do dveh točk v Cirkovcah prišle Pucončanke, ki domačinkam niso prepustile niti ene zmage. Že v prvem dvoboju je Blažka Harkai s 3:0 premagala Ino Unger, brez izgubljenega niza je do zmage prišla tudi Ana Kovačec, ki je bila boljša od Zoje Žolek, medtem ko je Ema Crnkovič s 3:1 premagala Katjo Kranjc. S 3:1 je zmagala tudi dvojica Harkai in Kovačec.

Izidi 7. kroga 1. SNTL za ženske

ŠD SU do edine domače zmage

Že v torek je aktualni državni prvak v 1. SNTL za moške, ŠD SU, brez večjih težav ugnal velenjski Tempo. Do posamičnih zmag sta prišla brata Uroš in Jure Slatinšek ter Jožko Omerzel, ki je bil v dvojicah uspešen še z Urošem Slatinškom.

Na preostalih tekmah so, kot smo omenili v uvodu, slavile gostujoče ekipe. V Dolenjskem namiznoteniškem centru Drgančevje se je v domači ekipi z dvema posamičnima zmagama izkazal Aljaž Šmaljcelj, kar pa ni bilo dovolj za končni uspeh Krke. V mariborski ekipi so po enkrat zmagali Matevž Črepnjak, Tomaž Roudi in Gregor Komac, po izenačenem obračunu pa je s 3:2, zadnji niz se je končal na razliko, slavila še dvojica Komac in Črepnjak.

V Zalogu je bil za domačo ekipo uspešen le Bojan Pavič, ki je premagal Luko Norčiča, za Pucončane pa je do dveh posamičnih zmag prišel Damjan Zelko in do ene Tomaž Pelcar, ki sta slavila tudi v igri dvojic. Na Kodeljevem se je tekma začela po željah domače ekipe, ki je po zmagi Andraža Novaka nad Brinom Vovkom Petrovskim s 3:2 povedla z 1:0. Vendar je bila to edina zmaga za Kajuh-Slovan, kajti Jaka Golavšek je dobil oba svoja posamična dvoboja, enega je dobil še Patrik Rosc, medtem ko sta v dvojicah slavila Vovk Petrovski in Golavšek.

Podoben razplet kot na Kodeljevem je bil tudi v Mengšu, kajti tudi tam je Rok Trtnik v prvem dvoboju s 3:2 premagal Darka Jamška, nadaljevanje pa je bilo v znamenju gostov z Raven. Zanje je spet do dveh posamičnih zmag prišel Mitja Horvat, eno je po zmagi s 3:2 nad Andražem Avbljom prispeval še Andrej Bač, Ravenčani pa so dobil tudi igro dvojic. Igrala sta Horvat in Žiga Kristijan Žigon.

Izidi 9. kroga 1. SNTL za moške

Sobočani na polovici zanesljivo na prvem mestu

V 2. SNTL za moške so bile na sporedu tekme petega kroga, spet pa je do dveh prišla Sobota, ki ima na polovici tekmovanja vseh devet zmag. Tokrat je bila v gosteh boljša od Ilirije (6:1) in Logatca (6:0). Z dvema porazoma je drugi Arrigoni I, ki se je z gostovanja na vzhodu Slovenije vrnil s polovičnim uspehom. Po zmagi nad Ptujem s 6:3, so v drugi tekmi z 2:6 izgubil proti Xiom Muti, ki je na tretjem mestu. Xiom Muta je pred tem s 6:2 premagala tudi Rakek.

Izidi 5. kroga 1. SNTL za moške

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh