V soboto na Otočcu brez slovenskih predstavnikov

Po dnevu premora se je na Otočcu nadaljeval WTT Youth Star Contender, za mize pa so tokrat stopili kadeti in mladinci. Slovenski predstavniki so v posamični konkurenci obstali v kvalifikacijah. Najdlje se je prebila kadetska dvojica Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, ki je izpadla v četrtfinalu.

Aktualni slovenski kadetski državni prvak Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, ki je bil na prvenstvu v Lučah drugi, sta imela v osmini finala tudi nekaj sreče, saj sta Šveda David Bjorkryd in Elias Sjgren zaradi poškodbe svoj dvoboj predala. V četrtfinalu pa je bilo tudi za najboljša slovenska kadeta konec tekmovanja. S 3:0 sta ju premagala Uri Almor in Itay Avivi iz Izraela. Že v osmini finala pa se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil Ale Ušaj, ki je igral v paru z Madžarom Balaszom Leijem. Boljša od njiju sta bila s 3:1 Čeha Stephan Brhel in Martin Sip.

Praznih rok sta v mladinski konkurenci med dvojicam v osmini finala ostala tudi aktualna slovenska prvaka, Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon. Ravenčana sta s 3:1 (8, 11¸ -13, 6) izločila Portugalec Goncarlo Gomes in Romun Darius Movileanu.

V posamični konkurenci je Godec v svoji kvalifikacijski skupni osvojil tretje mesto. V prvem krogu je s 3:2 ugnal Čeha Radeka Skalo, boljša od njega pa sta bila Izraelec Tal Israel s 3:0, s 3:0 pa ga je premagal tudi Nemec Adrien Rassenfosse. Brez zmage je ostal Žigon, ki je častni niz osvojil proti Čehu Františku Ondreki, brez osvojenega niza pa je končal dvoboja proti Hrvatu Ivorju Banu in Romunu Andreiu Teodorju Istrateju.

V kadetskih kvalifikacijah ni nihče od slovenskih reprezentantov prišel do zmage. Podobnika sta s 3:1 premagala Madžar David Szantosi in Šved Isak Alfredsson, s 3:0 pa Čeh Jindrich Moravek, ki se tudi ni uvrstil v glavni žreb. Za Brina Vovka Petrovskega so bili usodni Slovak Samuel Palusek, ki ga je premagal s 3:0, Izraelec Itay Avivi, ki je slavil s 3:1, še najbližje vsaj eni zmagi pa je v dvoboju z Belgijcem Tomom Clossetom, sicer zmagovalcem četrte kvalifikacijske skupine, saj je proti njemu izgubil z 2:3. Praznih rok je v vseh treh dvobojih ostal tudi Aleks Ušaj. Svoj edini niz je osvojil proti Sultanu Al-Kuwariju iz Kuvajta, brez niza pa je ostal v dvobojih proti Švedu Eliasu Sjogrenu in Čehu Stephanu Brhelu.

Še naprej pa pohvale pobira organizator turnirja, NTK Krka. »Dogodek lepo poteka in je dobro organiziran. Čestitam organizatorju za vse napore, da je do turnirja v tako težkih časih zaradi pandemije prišlo. Organizatorji skrbno izvajajo protokole Covid-19. Zato se vsi udeleženci počutijo varne in se lahko osredotočijo izključno na tekme. Upamo, da bo tudi tekmovanje dečkov dobro organizirano in da bo Otočec lahko poslej gostil ne samo WTT mladinske serije, temveč tudi druge prireditve v okviru WTT,« je dejal Tiago Viegas, prvi mož tekmovanja.

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh