V boje za državne naslove najprej mlajše kadetinje in kadeti

V soboto bo v Mengšu na sporedu državno prvenstvo za mlajše kadetinje in kadete, rojene leta 2008 in mlajše, do vključno leta 2011. Od lanskih državnih prvakov, državno prvenstvo je bilo sredi septembra v Lučah, bo naslov branil le Luka Jokić (Mengeš), ki bo tudi v Mengšu prvi nosilec, pri mlajših kadetinjah pa je prvo postavljena nosilka Lana Slatinšek (ŠD SU).

Lanskoletna državna prvakinja Ana Leskošek (Savinja) letos ni med prijavljenimi, nastopilo bo 29 igralk, manjkali pa bosta tudi drugouvrščena Zoja Žolek (Cirkovce) in Tina Križnič (B2), ki nimata več pravice nastopa v tej kategoriji. Prva favoritinja bo tako Novomeščanka Lana Slatinšek, kdo pa bodo njene največje konkurentke, je v tem trenutku težko reči, ker bo za večino to prvo letošnje tekmovanje. Med prvimi štirimi nosilkami so Tija Kastelic (Krka), Neža Gazvoda (ŠD SU) in Vita Kocjančič (Arrigoni).

Tudi v kategoriji mlajših kadetov bo manjkala večina nosilcev kolajn z lanskega državnega prvenstva, ne pa tudi branilec naslova, Luka Jokić, ki je med 75 prijavljenimi igralci tudi letos prvi favorit. Lani je v finalu premagal Marka Dimnika (Vesna), tretje mesto pa sta si delila Maj Murn (ŠD SU) in Bor Klešnik (Vesna). Če je soditi po trenutni kakovostni lestvici, bodo njegovi največji konkurenti Tim Stajnko (Vesna), Urban Janc (Ljubno), Brin Kunstelj (Savinja) in Bor Brodnjak (Kajuh Slovan), toda tudi za mlajše kadete velja podobno kot za mlajše kadetinje. Za večino bo to prvi letošnji turnir, zato bodo presenečenja še toliko bolj možna.

V igri dvojic sta se lani prvega mesta veselili Živa Dogar in Zoja Žolek, ki ju letos v Mengšu ne bo, prvi nosilki pa sta Lana Slatinšek in Tija Kastelic.Tudi pri mlajših kadetih bomo dobili nova državna prvaka. Jokić je lani do svojega drugega naslova državnega prvaka prišel z Majem Murnom, letos pa bo igral z Martinom Gerkšičem.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh