Uspešen začetek Slovenije na kadetskem EP

V Varaždinu se je z ekipnimi boji v kvalifikacijskih skupinah začelo letošnje evropsko prvenstvo za kadetinje in kadete. Obe slovenski reprezentanci sta prvi dan v drugem kakovostnem razredu ostali neporaženi in bosta v sredo imeli priložnost za napredovanje med najboljše evropske ekipe. Kadetinje so v skupini F s 3:0 premagale tako Anglijo kot Izrael, kadeti pa so bili po zmagi nad Grčijo s 3:2 boljši še od Estonije s 3:1.

Izbranke Vesne Ojsteršek, ki v Varaždinu igrajo v postavi Sara Tokić, Enya Moltara, Ema Crnkovič in Lana Slatinšek, so na najboljši možni način začele letošnje evropsko prvenstvo. V prvem dvoboju proti Angležinjam Tokićeva svoji nasprotnici ni oddala niti niza, nekaj več težav pa je imela Moltara, ki je odpor Malihe Baig strla šele v petem nizu, zanimivo pa je, da je vse tri nize, v katerih je zmagala, dobila z 11:2. Moltara in Tokićeva sta s 3:0 slavili tudi v dvojicah.

V odločilni tekmi za prvo mesto je v prvem dvoboju Tokićeva po pravi srhljivki premagala Elinor Davidov, prav vsi nizi pa so se končali na razliko. Končni izid je bil 3:2 (-9, -10, 10, 10, 11). Tokrat je lažje delo imela Moltara, ki svoji nasprotnici ni oddala niti niza, tako kot tudi ne dvojica Moltara in Tokić.

 

»Priznati je treba, da sta bili reprezentanci Anglije in Izraela vendarle slabši nasprotnici in da bo popolnoma drugače v nadaljevanju ekipnih bojev. Upam, da bomo premagale Grčijo, nato pa bomo morale, če bomo želele na prihodnjem evropskem prvenstvu igrati v prvem kakovostnem razredu, dobiti vsaj še eno tekmo,« je po prvem dnevu ekipnega tekmovanja dejala Vesna Ojsteršek, selektorica slovenskih kadetinj.

Grčija je v prvem kakovostnem razredu v svoji skupini izgubila vse tri tekme.

Tudi kadeti v boj za prvi kakovostni razred

Vse pohvale si za prvi tekmovalni dan zaslužijo tudi slovenski kadeti, ki v Varaždinu igrajo v postavi Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Jure Kaker in Aleks Ušaj. A njihova pot do prvega mesta v skupini J je bila vse prej kot lahka. Predvsem to velja za uvodni dvoboj z Grki, v katerem se je z dvema zmagama izkazal slovenski kadetski državni prvak Podobnik, ki je dobil obe svoji posamični tekmi, drugo, proti Alexandrosu Alexopoulosu s 3:2. Odločilno zmago za prvi dve točki pa je prispeval Brin Vovk Petrovski, ki je dvoboj z Andreasom Karampeliasom dobil s 3:1. Tekma dvojic je s 3:2 pripadla Grkoma.

Ker so v drugi tekmi skupini J Estonci premagali Grke s 3:1, je o prvem mestu odločala zadnja tekma med Slovenijo in Estonijo. Spet je bil junak dvoboja Podobnik, ki je oba svoja nasprotnika premagal s 3:0, z Vovk Petrovskim pa sta s 3:1 slavila tudi v dvojicah. Z malce sreče bi lahko bilo tudi 3:0 za slovensko ekipo, vendar je Vovku Petrovskemu v končnicah prvega in drugega niza nekoliko popustila zbranost, na koncu pa je s 3:2 slavil Markkos Pukk.

Slovenski kadeti bodo v sredo v repasažu igrali proti Slovaški, ki je bila tretja v svoji skupini v prvem kakovostnem razredu.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh