Tudi v Novem mestu najboljši Podobnik, ob njem še Tokićeva

Na drugem letošnjem odprtem turnirju za mladince in mladinke v odlični organizaciji ŠD SU se je prvega mesta v Novem mestu spet veselil Miha Podobnik (Savinja), ki je bil v finalu boljši od klubskega soigralca Brina Vovka Petrovskega, tretje mesto pa sta si delila še dva igralca Savinje, Matic Čopar in Domen Hohnjec. Pri mladinkah je bila v odsotnosti Polone Horvat (Inter Diskont) najboljša Sara Tokić (Vrtojba), druga je bila Kim Kastelic (Krka), tretji pa sta bili Nika Pandev (Inter Diskont) in Lana Slatinšek (ŠD SU).

Med 81 mladinci smo, podobno kot na prvem turnirju konec oktobra v Cirkovcah, videli prevlado Savinje. Tudi vrstni red je isti, med osmimi četrtfinalisti pa je bilo praktično šest njenih igralcev. V finalu je Podobnik s 3:1 (6, -9, 9, 8) premagal Vovka Petrovskega, kar je bil njegov drugi izgubljeni niz na turnirju. Prvega mu je v polfinalu odvzel Čopar, ki je četrti niz izgubil z 11:13. Vse preostale tekme je Logatčan v dresu Savinje dobil s 3:0. V prvem krogu je bil prost, v drugem je bil boljši od Filipa Miščevića (Vrtojba), v osmini finala od še enega klubskega soigralca, Mihe Faturja in v četrtfinalu še od Bora Brodnjaka (Kajuh-Slovan).

Podobno pot do finala je imel tudi Vovk Petrovski, ki je bil prav tako v prvem krogu prost, v drugem je brez izgubljenega niza premagal Urbana Janca (Ljubno), v osmini finala je premagal Maja Murna (ŠD SU) in v četrtfinalu klubskega soigralca Gašperja Srebočana Čebelo. Tudi v polfinalu je bil njegov nasprotnik klubski soigralec, Hohnjec, tudi ta dvoboj pa je dobil s 3:0.

V Cirkovcah na prvem turnirju za mladinke se je prvega mesta veselila Polona Horvat, ki je v finalu nekoliko nepričakovano premagala Saro Tokić. Žal v Novem mestu Horvatove ni bilo, njeno odsotnost pa je med 28 mladinkami na najboljši možni način izkoristila Tokićeva, ki je v finalu s 3:0 (7, 8, 7) premagala Kim Kastelic, ki je bila v Cirkovcah tretja, skupaj z Emo Crnkovič (Kema Murexin).

Že do finalnega obračuna je bila Tokićeva zelo prepričljiva, saj je vse svoje nasprotnice premagala s 3:0. V prvem krogu je bila boljša od Pike Gorenc (Mengeš), v četrtfinalu od Neže Horvat (Inter Diskont) in v polfinalu od Nike Pandev (Inter Diskont), ki je v četrtfinalu premagala Crnkovičevo.

Več težav na poti do finala je imela Kastelčeva, ki je v prvem krogu s 3:1, zadnji niz se je končal na razliko, premagala Zojo Žolek (Cirkovce), v četrtfinalu je bila s 3:0 boljša od Layle Turk (Arrigoni) in v polfinalu s 3:1 (14, -13, 8, 11) še od Lane Slatinšek (ŠD SU).

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh