Lani s tremi naslovi Žigon, letos Godec, pri mladinkah naslov Tokićevi

Na Rakeku se je v organizaciji domačega kluba končalo letošnje jubilejno, 30. državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in dvojice. Če se je lani s tremi naslovi državnega prvaka izkazal Žiga Kristijan Žigon (Fužinar Inter Diskont), je letos njegov podvig ponovil njegov klubski soigralec, Aljaž Godec. Ravenčan, ki bo po koncu sezoni odšel v Nemčijo, je ob posameznem naslovu v dvojicah slavil z Žigonom, v mešanih dvojicah pa s klubsko soigralko Nušo Kadiš. Med mladinkami je bila najboljša Sara Tokić (Letrika), medtem ko sta bili v dvojicah najboljši Lara Belaj (Savinja) in Enya Moltara (Kajuh Slovan).

Ravenski finale Godcu

Kar 86 igralcev se med mladinci borilo za naslov državnega prvaka. Podobno kot lani v Izoli sta se v finalu pomerila igralca Fužinar Inter Diskonta, Godec in Žigon, s 4:1 (4, 8, -10, 13, 3) pa se je naslova državnega prvaka veselil Godec. Do finalnega obračuna z Žigonom je Godec, ki bo po koncu sezone kariero nadaljeval v Nemčiji, pri nekdanjem slovenskem reprezentantu Janu Žibratu v trening centru KITT, v predtekmovalni skupini ni izgubil niti niza. V finalni skupini je drugo postavljeni nosilec po zmagi nad Maticem Čoparjem (Savinja), v četrtfinalu šele v sedmem nizu strl odpor Mitje Omerzela (ŠD SU). Lažje delo je imel nato proti Mihaelu Kocjančiču (Kajuh Slovan). Branilec naslova, Žigon, je prav tako prepričljivo slavil v svoji predtekmovalni skupini, tako kot tudi v osmini finala v dvoboju z Aljažem Fortuno (Vesna) in Dejanom Jovanovičem (Savinja), saj ni oddal niti niza. Nekaj več težav je imel prvo postavljeni nosilec proti Mihi Podobniku (Logatec), ki ga je premagal s 4:1, toda v finalu je Godec po izgubljenem uvodnem nizu v nadaljevanju prevzel pobudo in zasluženo prišel do naslova državnega prvaka.

Prvo mesto je tako osvojil Aljaž Godec, drugi je bil Žiga Kristijan Žigon, tretje mesto pa sta si delila Miha Podobnik in Mihael Kocjančič.

Tokićeva lani druga, letos prva

Sara Tokić je lani v Izoli v finalu izgubila proti Tjaši Novak (Kajuh Slovan), ki letos ni imela več pravice nastopa v mladinski konkurenci, na Rakeku med 37 mladinkami, ni dovolila presenečenja. Prvo postavljena nosilka je brez težav osvojila prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini, v finalni pa je bila boljša od Vite Kocjančič (Arrigoni), v četrtfinalu pa je brez izgubljenega niza premagala še klubsko soigralko Evo Cerkvenič. Svoj prvi niz je izgubila šele v polfinalu, odvzela pa ji ga je Enya Moltara (Kajuh Slovan). Tudi druga finalistka, Nuša Kadiš (Fužinar Inter Diskont) v predtekmovalni skupini ni izgubila niza, tako kot tudi ne v osmini finala proti Živi Dogar (Kema Puconci). Veliko več truda je morala Kadiševa vložiti v četrtfinalu, da je s 4:2 zlomila odpor Kim Kastelic (Krka), še več pa v polfinalu, ko je igrala proti klubski soigralki, Poloni Horvat. Na koncu je s 4:3 zmagala Kadiševa. Finalni obračun je bolje začela mlajša Tokićeva, ki je povedla s 3:0, Ravenčanka je nato svoj zaostanek znižala, v šestem pa je bila igralka Letrike nepremagljiva, tako da je z izidom 4:2 (8, 3, 5, -8, -8, 4) veselila svojega prvega mladinskega naslova državne prvakinje. In to pri petnajstih letih.

Naslov državne prvakinje je torej osvojila Sara Tokič, druga je bila Nuša Kadiš, tretje mesto pa sta si delili Enya Motara, še ena nadarjena petnajstletnica, in Polona Horvat.

Žigon letos med dvojicami najboljši z Godcem

V lanski sezoni se je Žiga Kristijan Žigon naslova državnega prvaka med dvojicami veselil z Leonom Veronikom, medtem ko je na Rakeku igral z Aljažem Godcem. Ravenska dvojica je bila tudi prvo postavljena, na poti do finala pa sta po vrsti s 3:0 premagale dvojici Roj Klopčič in Gašper Žirovnik Remenih (oba PKK Rakek) ter Andraž Zupančič in Mark Gazvoda (oba ŠD SU). V polfinalu sta naletela na razpoložena Brina Vovka Petrovskega in Matica Čoparja (oba Savinja), ki sta ju po vodstvo z 2:0 v nizih premagala šele v petem. Končni izid je bil 3:2 (5, 6, -3, -13, 5) za Ravenčana, ki sta v finalu s 3:1 (8, 3, -9, 4) premagala še dvojico Luka Stražišar in Miha Podobnik (PPK Rakek/Logatec). Slednja na poti do finala nista izgubila niti niza, boljša pa sta bila od Lana Koglota in Žana Šuligoja (oba Gorica), Domna Hohnjeca in Dejana Jovanovića (oba Savinja) ter v polfinalu še lanskoletnega državnega prvaka Leona Veronika, ki je letos igral z Mihaelom Kocjančičem (Fužinar Inter Diskont/Kajuh Slovan). Ravensko-ljubljanska dvojica je bila tudi prva, ki jima je odvzela niz.

Naslov državnih prvakov sta v dvojicah med mladinci osvojila Žiga Kristijan Žigon in Aljaž Godec, druga sta bila Luka Stražišar in Miha Podobnik, tretje mesto pa so si delili Leon Veronik in Mihael Kocjančič ter Brin Vovk Petrovski in Matic Čopar.

Belajeva in Moltara poskrbeli za presenečenje

Za manjše presenečenje sta med dvojicami pri mladinkah poskrbeli Lara Belaj in Enya Moltara (Savinja/Kajuh Slovan), ki sta bili tretje postavljeni nosilki. Savinjsko-ljubljanska dvojica je do polfinala s 3:0 premagala Nejo Kalan in Niko Uršič (obe B2) ter Lano Slatinšek in Terezo Kovačič (ŠD SU/Logatec), v polfinalu pa se je pomerila z lanskoletnima državnima prvakinjama, sicer prvo postavljenima nosilkama, Saro Tokić in Blažko Harkai. Belajeva in Motara sta zmagali s 3:1 (6, -6, 9, 8). V finalu sta se pomerili z drugo postavljenima nosilkama, Nušo Kadiš in Polono Horvat (obe Fužinar Inter Diskont), ki sta pred tem premagali Lano Erhatič in Rio Rudolf (obe Cirkovce), Manco Paljk in Laylo Turk (obe Arrigoni) ter v polfinalu Evo Cerkvenič in Kim Kastelic (Letrika/Krka). Finale je s 3:1 (10, -2, 9, 10) pripadel Belajevi in Motari.

Naslov državnih prvakinj sta v igri dvojic pri mladinkah osvojili Lara Belaj in Enyja Motara, drugi sta bili Nuša Kadiš in Polona Horvat, tretje mesto pa so si delili dvojici Sara Tokić in Blažka Harkai ter Eva Cerkvenič in Kim Kastelic.

Godec do tretjega naslova z Nušo Kadiš

Do svojega tretjega naslova državnega prvaka je v mešanih dvojicah prišel Godec, ki je slavil s klubsko soigralko Nušo Kadiš. Tudi drugi polfinalni par je bil iz ravenskega Fužinar Inter Diskont, in sicer Žiga Kristijan Žigon in Polona Horvat, ki sta bila najboljša lani. S 3:1 (-7, 10, 6, 9) sta se naslova veselila Godec in Kadiševa, ki sta bila tretje postavljena nosilca. Pred tem sta v prvem krogu premagala Roja Klopčiča in Sanjo Mihajlovsko (oba PKK Rakek), Mitjo Omerzela in Lano Slatinšek (oba ŠD SU), Aleksa Ušaja in Evo Cerkvenič (oba Letrika) in v polfinalu Brina Vovka Petrovskega in Laro Belaj (oba Savinja). Žigon in Horvatova, ki sta na prvenstvo prišla, kot prvo postavljena nosilca sta v prvem krogu premagala dvojico Gašper Ipavec in Alja Košmrlj (oba B2), nato pa še Jana Lipiča in Kim Kastelic (Kema Puconci/Krka), Matica Čoparja in Zojo Žokek (Savinja/Cirkovce) ter v polfinalu po izenačenem dvoboju s 3:2 (-5, -9, 5, 5, 6) še Mihaela Kocjančiča in Enyo Moltaro.

Naslova državnih prvakov v mladinski konkurenci sta se med mešanimi dvojicami veselila Aljaž Godec in Nuša Kadiš, druga sta bila Žiga Kristijan Žigon in Polona Horvat, medtem ko so si tretje mesto delili Mihael Kocjančič in Enya Moltara ter Brin Vovk Petrovski in Lara Belaj.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh