Tekmeci so bili tokrat premočni

Na Otočcu so bile danes na turnirju WTT Youth Contender na sporedu končne odločitve v kategoriji do 19 in 15 let za mladince in kadete. Vsi trije slovenski predstavniki, Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski (U-19) in Bor Brodnjak (U-15), ki so se uvrstili na glavni turnir, so izpadli v prvem krogu, medtem ko sta bili v Varaždinu Enya Moltara (U-19) in Lana Slatinšek (U-15) v prvem krogu prosti, v drugem pa sta se tudi oni poslovili od nadaljnjega tekmovanja.

Za Podobnika je bil v prvem krogu s 3:0 (9, 9, 6) usoden Park Gyuhyeonu iz Južne Koreje, ki je prišel do polfinala, kjer ga je premagal poznejši zmagovalec, rojak Gil Minseok. Praznih rok je v uvodnem krogu glavnega žreba ostal tudi Vovk Petrovski, ki ga je s 3:0 (9, 1, 10) premagal Japonec Kowu Nakamura. Brez pravih možnosti za napredovanje v drugi krog je bil tudi Bor Brodnjak, ki je proti Italijanu Francescu Trevisanu izgubil z 0:3 (-3, -3, -9). Italijan je prišel do četrtfinala, prvo mesto pa je pripadlo Kitajcu Zhai Jialeju.

V Varaždinu sta v glavnem žrebu igrali le Moltara in Slatinškova. Finalistka v kategoriji do 17 let, Nemka Mia Griesel je Motaro premagala s 3:0 (5, 9, 7). Že v naslednjem krogu je Grieslova izgubila proti Hani Goda, s katero je izgubila tudi v finalu do 17 let, medtem ko je bila Egipčanka najboljša še v kategoriji do 19 let. Dober odpor je Kitajski Yang Huize nudila Slatinškova v kategoriji do 15 let, saj je izgubila z 1:3 (-6, 10, -6, -9). Prvo mesto je osvojila Jeong Yein iz Južne Koreje.

Dekleta na Otočec, fantje v Varaždin

V petek se bo tako na Otočcu kot v Varaždinu nadaljeval turnir WTT Youth Contender, le da se bodo dekleta iz Hrvaške preselili v Slovenijo, fantje pa iz Slovenije na Hrvaško. Na Otočcu bodo slovenske barve branile Sara Tokič, Enya Moltara, Kim Kastelic, Ema Crnkovič (vse v kategoriji od 19 let), Tokić, Moltara, Lana Slatinšek, Ema Crnkovič, Neža Gazvoda (v kategoriji do 17 let), Slatinšek, Neža Gazvoda (v kategoriji do 15 let), in Maša Virant (v kategoriji do 13 in 11 let).

Manj številna bo slovenska udeležba v Varaždinu, kjer bodo igrali Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Domen Hohnjec (v kategoriji do 19 let), Podobnik, Vovk Petrovski, Luka Jokić (v kategoriji do 17 let), Jokić, Aleks Koren, Luka Čačić Blažek, Aleksandar in Filip Miščević (v kategoriji do 15 let) ter Koren, Luka Čačić Blažek in brata Miščević (v kategoriji do 13 let).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh