Svetovno prvenstvo začeli z zmago

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v prvem krogu ekipnega svetovnega prvenstva v Chengduju premagala Portoriko s 3:1. V drugi tekmi prvega kroga skupine 1 so bile ZDA s 3:2 boljše od Tajske, s katero se bodo Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar in Tilen Cvetko pomerili v soboto, ob 10. uri po srednjeevropskem času. Kitajska je bila v prvem krogu prosta.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, osmi igralec svetovne lestvice, je svojo nalogo v prvem dvoboju opravil brezhibno. Morda igra ni bila na najvišji ravni, vendar dovolj dobra, da Daniel Gonzalez (112.) niti v enem trenutku ni mogel ogroziti njegove zmage. Vse pohvale si zasluži tudi Deni Kožul (155.), ki je v prvih dveh nizih nadigral najboljšega portoriškega igralca, Briana Afanadorja (69.). V tretjem, po eni sporni sodniški odločitvi, mu je nekoliko padla zbranost, vendar ne toliko, da ne bi premagal precej višje uvrščenega igralca na svetovni lestvici.

Zelo dobro je svoj dvoboj začel tudi Peter Hribar (321.), ki je proti Angelu Naranju (186.) vodil z 1:0 in 9:6 v drugem nizu, nato pa je prišlo do padca v njegovi igri in poraza. Za končno zmago je nato poskrbel Jorgić, ki je bil proti Afanadorju v končnicah dovolj zbran, da ni prišlo do kakšnega presenečenja.

Do prve zmage v skupini 1 so prišli tudi Američani, ki so šele v zadnjem dvoboju strli odpor Tajcev. Najbolj zaslužen za njihov končni uspeh je bil Jishan Liang z dvema zmagama, tretjo, odločilno, je dodal Mischel Levinski, za Tajsko sta po enkrat zmagala Phakpoom in Sarayut Tancharoen.

»Vedno so najtežje prve tekme in danes se je izkazalo za dobro. Oba z Denijem sva igrala res dobro. Petru se pozna, da še nima izkušenj, kar se tiče takšnih tekem in je bil v krču od začetka dvoboja. Iskreno upam, da bo naslednje tekme bolj sproščen in pokazal prave igre. Proti Tajcem pričakujemo zmago. Danes smo jih malce gledali in igrajo res dobro. Potrebno bo igrati od prve do zadnje točke zbrano in mirno,« je po prvi slovenski zmagi dejal Jorgić.

Slovenija bo kot rečeno v soboto igrala s Tajko, v nedeljo bo prosta, za konec skupinskega dela tekmovanja pa jih v ponedeljek čaka še tekma s Kitajsko in v torek z ZDA.

Slovenija – Portoriko 3:1

Darko Jorgić – Daniel Gonzalez  3:0 (8, 8, 8)

Deni Kožul – Brian Afanador       3:0 (7, 7, 11)

Peter Hribar – Angel Naranjo      1:3 (9, -9, -7, -6)

Darko Jorgić – Brian Afanador    3:0 (9, 9, 11)

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh