Slovenija v skupini s Kitajsko

V Chengduju je bil danes žreb skupin za ekipno svetovno prvenstvo. Slovenska moška reprezentanca, ki je na Kitajskem brez svoje obolele selektorice Andreje Ojsteršek Urh bo igrala v prvi skupini, njeni nasprotniki pa bodo branilec naslova, Kitajska, ZDA, Portoriko in Tajska. V osmino finala se bosta uvrstili najboljši dve ekipi iz vsake od sedmih skupin ter še dve najboljše tretjeuvrščeni ekipi. Svetovno prvenstvo se bo začelo v petek.

»Če lahko malce vse skupaj obrnem na šalo, dobro je, da smo že v skupini dobili Kitajsko, ki jo potem lahko dobimo šele v finalu,« je iz domače oskrbe žreb skupini v Chengduju komentirala Andreja Ojsteršek Urh, ki je s svojimi izbranci v stiku vsaj nekajkrat na dan.

»Na FB smo si naredili svojo skupino, tako da sem z vsem na tekočem. Fantje vsak dan poskrbijo, da sem boljše volje, ker tole s covidom se mi že vleče. Drugače pa bi rekla, da je bil žreb kar ugoden, saj so Američani tu brez svojega najboljšega igralca Jha Kanaka, Portoriko z Brianom Afanadorejem tudi ne bi smel biti nepremagljiv, potem je tu še Tajska, ki je prišla s tremi igralci, ki tudi niso prav visoko na svetovni lestvici,« pa je slovenska selektorica, ki bo svojo nalogo opravljala na daljavo, komentirala slovensko skupino.

S skupino je zadovoljen tudi prvi igralec slovenske reprezentance, Darko Jorgić, sicer osmi igralec svetovne lestvice. »Mislim, da smo s skupino lahko zadovoljni. Prvi favorit je seveda Kitajska, vse druge ekipe so premagljive. V vsakem primeru je bolje, da se z njimi pomerimo zdaj, kot recimo v osmini finala. Treniramo po svojih najboljših močeh, pogoji so dobri, tudi hrana je v redu, tako da za zdaj vse poteka dobro, le selektorico pogrešamo,« je dejal 24-letni Hrastničan.

Kitajska bo na tem svetovnem prvenstvu, na katerem seveda brani naslov izpred štirih let na Švedskem, igrala v praktično najmočnejši zasedbi, s prvimi tremi igralci na svetovni lestvici, Fan Zhendongom, Ma Longom in Liang Jingkunom, v ekipi pa sta še Wang Chuqin (11.) in Lin Gaoyuan (12.). Za Američane, ki so, kot rečeno, brez Kanaka, bodo igrali Mishel Levinski (350.), Jishan Liang (384.) in Earl James Alto (ga ni na lestvici ITTF), za Portoriko Brian Afanador (69.), Daniel Gonzalez (112.) in Angel Naranjo (186.) in za Tajsko trije igralci, ki je trenutno tudi ni na lestvici ITTF. To so Pattaratorn Passara, Phakpoom Sanguansin in Sarayut Tancharoen.

Prvi mož slovenske izbrane vrste je kot rečeno Jorgić, v ekipi pa so še Deni Kožul (155.), Peter Hribar (321.) in Tilen Cvetko (548.).

Skupine na ekipnem SP v Chengduju:

Skupina 1: Kitajska, Slovenija, ZDA, Portoriko, Tajska.

Skupina 2: Nemčija, Francija, Indija, Kazahstan, Uzbekistan.

Skupina 3: Japonska, Hongkong, Romunija, Iran, Madžarska.

Skupina 4: Južna Koreja, Egipt, Češka, Kanada, Savdska Arabija.

Skupina 5: Švedska, Anglija, Avstralija, Poljska.

Skupina 6: Brazilija, Portugalska, Danska, Slovaška.

Skupina 7: Tajvan, Hrvaška, Belgija, Singapur.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh