Še peterica na Otočcu in Varaždinu

Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik v kategoriji do 19 let ter Bor Brodnjak v kategoriji do 15 let so bili danes uspešni na turnirju WTT Youth Contender na Otočcu in bodo jutri igrali v izločilnih bojih. V Varaždinu, kjer vzporedno poteka turnir za dekleta, bosta v glavnem žrebu igrala Enya Moltara v kategoriji do 19 let in Lana Slatinšek v kategoriji do 15 let.

Najboljša slovenska mladinca, Vovk Petrovski in Miha Podobnik, ki sta se v glavni žreb uvrstila že v kategoriji do 17 let, sta bila danes uspešna tudi v kvalifikacijah turnirja do 19 let. Oba sta v svoji kvalifikacijski skupini po enkrat zmagala in izgubila. Oba bosta imela v prvem krogu glavnega žreba težka nasprotnika, saj Vovka Petrovskega čaka obračun z Japoncem Kowo Nakamuro, Podobnik pa s Parkom Gyuhyeonom iz Južne Koreje. Domen Hohnjec, Matic Čopar, Janez Jedlovčnik, Jure Smodiš in Dejan Jovanović so izpadli v kvalifikacijah.

V kategoriji do 15 let se je izkazal Brodnjak, ki je enkrat zmagal in enkrat izgubil, v prvem krogu pa bo igral proti Italijanu Francescu Trevisanu. Na pretežke nasprotnike so v kvalifikacijskih skupinah naleteli Aleks Koren, Aleksandar in Filip Miščević, Luka Čačić Blažek in Luka Jokić, ki so tako končali s tekmovanjem.

V Varaždinu sta Moltara in Slatinškova že uvrščeni v drugi krog glavnega žreba, saj bosta v prvem krogu prosti. Moltaro po zmagi in porazu v kvalifikacijski skupini v drugem krogu glavnega žreba čaka tekma proti Nemki Mii Griesel, ki je danes v finalu v kategoriji do 17 let z 0:3 izgubila proti Egipčanki Hani Goda. Brez napredovanja je po zmagi in dvema porazoma ostala Sara Tokić.

V kategoriji do 13 let je v kitajskem obračunu Thao Wangqi s 3:1 premagala rojakinjo Yang Huize, na Otočcu pa se je prvega mesta v kategoriji do 17 let veselil Japonce Yuha Sakai, ki je bil s 3:1 boljši od Korejca Kima Gaona, ki je v drugem krogu premagal Vovka Petrovskega. Finale do 13 let je pripadlo Ma Yeongminu, ki je s 3:2 premagal rojaka Kima Jihuja.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh