Pucončani do pomembne zmage v derbiju s Savinjčani

V 15. krogu 1. SNTL za moške je v boju za končnico Kema Murexin I doma premagala Savinjo I s 4:3. Z zmago proti Inter Diskontu s 4:2 si je ŠD SU že zagotovil prvo mesto po rednem delu prvenstva. Mengeš je bil doma s 4:1 boljši od Tempa, Krka pa v gosteh s 4:0 od Kajuh-Slovana, tako kot tudi Maribor, ki je igral z Vesno I. V 1. SNTL za ženske je bila Kema Murexin doma s 4:2 boljša od Arrigonija in si je že zagotovila uvrstitev v končnico, kamor je že nekaj časa uvrščen vodilni Kajuh Slovan, ki je s 4:0 ugnal Cirkovce. S 4:0 je proti Logatcu zmagala tudi Letrika.

V dvoboju vodilnih ekip rednega dela državnega prvenstva v prvi moški ligi je novomeški ŠD SU prišel še do svoje štirinajste zmage. Po treh dvobojih so bili v boljšem položaju Ravenčani, ki so po zmagah Mitje Horvata in Žige Kristijana Žigona, ki je s 3:2 premagal Jureta Slatinška, vodili z 2:1. Dvojica Jožko Omerzel in Uroš Slatinšek je brez izgubljenega niza najprej izenačil izid na 2:2, s še svojo drugo zmago je nato Uroš Slatinšek, tokrat nad Horvatom, samo potrdil, da je trenutno najboljši igralec lige, piko na i pa je postavil njegov brat Jure, ki je bil boljši od Darka Jamška.

Še bolj napeto je bilo v Puconcih, kjer smo morali do končnega zmagovalca počakati do sedmega dvoboja. V njem je Luka Norčič s 3:1 premagal Patrika Rosca, pred tem pa je do dveh zmag v domači ekipi prišel Tomaž Pelcar, eno pa je dodal še Damjan Zelko. Za goste iz Luč sta bila uspešna Jaka Golavšek in Brin Vovk Petrovski, ki sta slavila tudi v igri dvojic.

Mengšani imajo obstanek v ligi že zagotovljen, vendar pa do končnice državnega prvenstva ne morejo več priti. Kljub temu so resno vstopili v tekmo z Velenjčani in jih z dvema posamičnima zmagama Klemna Jazbiča in eni Andraža Avblja, oba sta bila uspešna tudi v igri dvojic, premagali. V velenjski ekipi je do edine zmage prišel Tadej Vodušek.

V dobrem položaju, kar se obstanka v ligi tiče, je tudi Krka, ki je na Kodeljevem prišla do svoje pete zmage in ima zdaj do konca prvenstva bolj ali manj sladke skrbi. Po enkrat so zmagali Matej Mamut, Aljaž Šmaljcelj in Neven Krković, v igri dvojic pa sta s 3:2 slavila Denis Pintar in Šmaljcelj. Kodeljevčani so ostali pri treh zmagah.

V Zalogu so Mariborčani slavili s 4:0. Po enkrat so zmagali Tomaž Roudi, Matevž Črepnjak in Gregor Komac, slavila pa je tudi dvojica Črepnjak in Komac.

Pucončanke boljše od Izolčank

V prvi ženski ligi so v dvanajstem krogu še enajstič zmagale Kodeljevčanke, ki so še naprej brez poraza, do zdaj pa so izgubile le pet dvobojev. Proti Cirkovcam so spet slavili s polnim izkupičkom in to brez oddanega niza. Posamične dvoboje so dobile Lara Opeka, Enya Moltara in Tjaša Novak, v dvojicah pa sta bili uspešni Novak in Nuša Bolte.

Brez izgubljenega dvoboja je do zmage prišla tudi Letrika, ki ima še nekaj možnosti, da na četrtem mestu prehitijo Izolčanke, ki so v tem krogu ostale praznih rok v Puconcih. V domači ekipi je bila najbolj razpoložena Ana Kovačec, ki je dobila obe svoji posamični partiji, slavila pa je tudi v dvojicah z Blažko Harkai, ki je bila boljša tudi od Mance Paljk. Za Izolčanke je bila dvakrat uspešna Jana Ludvik.

Poraz Izolčank so kot rečeno dobro izkoristile Vrtojbenke, ki so doma na kolena spravile Logatčanke, vendar težje kot kaže končni izid. V prvem dvoboju je Sara Tokić premagala Nino Zupančič s 3:1, zadnji niz se je končal z izidom 15:13, prav tako 3:1 je bilo v dvoboju med Evo Cerkvenič in Terezo Kavčič, medtem ko je Tina Mozetič premagala Kajo Okorn s 3:2. Domačinke so po zaslugi Tokić in Mozetič slavile tudi v igri dvojic. Letrika je zdaj pri štirih zmagah, Arrigoni ima eno več, vendar imajo Izolčanke do konca rednega dela prvenstva le še tekmo, Letrika pa dve.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh